С кръгла маса отбелязаха Деня на семейството в училище в Любимец

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 27, 2023 08:30

С кръгла маса отбелязаха Деня на семейството в училище в Любимец

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 44/1068, година XX, 24 - 30 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В НУ „Захари Стоянов“ – Любимец отбелязаха Деня на християнското семейство с кръгла маса. На 20 ноември 2023 г. Училището бе домакин на регионална работна среща на тема „Семейството като ключов фактор за успешното образование и развитие на децата“.
Гости на събитието бяха Янка Такева – председател на СБУ, и Веселина Павлитова – началник на РУО – Хасково, експерти от РУО, представители на Община Любимец, директори и учители на училища от област Хасково.
Откриването на събитието бе в двора на училището, където директорът Дочка Кючукова отправи приветствие към гостите,
Интерес за гостите предизвика интердисиплинарният урок с третокласниците на Христина Димитрова, където в ролята на втори учител бе поканена и Галя Сребрева, родител на третокласника Дио Сребрев.
Втората част от регионалната среща протече в клуб „Приятели“ темата на дискусията бе поставена от проф. Даниела Тасевска от катедра Психология към ВТУ, която очерта аспектите, по които трябва да се търси консенсус и ролята на съвместната работа между училищната интуиция и родителската общност, за да бъде успешно сътрудничеството в името на успеха.
Госпожа Такева направи подробен анализ на образователната система в момента и посочи множеството предизвикателства, пред които са изправени всички заинтересовани страни.
Веселина Павлитова също засегна най-важните аспекти от ползотворното сътрудничество пир работата с родителската общност, сподели добрите практики в областта, които да послужат за основа на дискутираните теми.
Изводите, които се оформиха след дискусията на проведената кръгла маса, са, че в основата на всички проблеми и решения е комуникацията. Колкото по-добре се осъществява тя в учебните институции, толкова по-силна е подкрепата от родителската общност.

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 27, 2023 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама