Янка Такева: „Аз съм оптимист за българското образование.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2023 10:16

Янка Такева: „Аз съм оптимист за българското образование.“

Акценти

  • Пропуски които има в образованието безспорно трябва да търсим причините в по-широк обхват

Свързани публикации

Аз съм оптимист за българското образование. Винаги съм казвала, че България разполага с най-добри подготвеният учители и директори и България има много добро образование, само трябва да се оценим повече да показваме добрите неща. Тя каза това, след участието си в Кръгла маса в НУ „Захари Стоянов“ – Любимец. Училището бе домакин на регионална работна среща на тема „Семейството като ключов фактор за успешното образование и развитие на децата“.

За недостатъците тя каза:

„А що се отнася до пропуски които има в образованието безспорно трябва да търсим причините в по-широк обхват поради това че образованието не може да бъде изключено от общата социално икономическа ситуация в страната, така че ние учителите даваме всичко от себе си за образованието.
Трябва да намираме подкрепата на държавата и местната власт на родителите и на другите институции които са ще имат ангажимент към образователната система.“

Госпожа Такева каза още, че е доволна, че в Бюджета на страната за 2024 година е залегнала политиката заплатата на учителите да бъде 125% над средната брутна за страната.

Осигурени са и 130 милиона лева за непедагогическия персонал.

„Няма нещо, които да ме притеснява за бюджета, защото лично с министър Асен Василев лично сме огледали и записали и очачвам бюджетът да бъде подкрепенв бюджетната комисия,“ каза тя за „Сакарнюз“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 27, 2023 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама