Сълзи в очите на новите стопани в с. Бисер

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2012 18:36

Сълзи в очите на новите стопани в с. Бисер

Десет нови къщи вече имат свои стопани, след като през миналия четвъртък те получиха ключовете си. В очите на повечето от тях се появиха сълзи в този вълнуващ момент.
Новодомците ги получиха от вицепремиера Цветан Цветанов, министър Мирослав Найденов, Валентин Пеев – председател на обществения съвет за разпределяне на помощите и Христо Григоров – председател на БЧК, който пред микрофона каза: „Ако ние сме тук и раздаваме ключове, това е, защото българският народ отново отвори сърцата си и показа най-ценностното си от своята ценностна система – съпричастност и готовност за помощ.“
Точно три месеца след като бе направена първата копка, както строителите обещаха, те бяха готови. В двора на 80-годишния Васил Васев, един от собствениците, свещеници отслужиха молебен за благоденствие.
„Вие направихте невъзможното във възможно“, каза бай Васил на вицепремиера. Той му отговори, че това е така, защото държавата е застанала зад тях. „Когато споделяхме тежките мигове след наводнението, имахме една надежда – селото да продължи да живее. Това означаваше да положим максимални усилия и да възстановим домовете на хората” – заяви министър Цветан Цветанов. “Надявам се, че с всички, с които се запознах тук, ще останем добри приятели.” Пожела на стопаните в новите къщи да имат само приятни спомени.
Друг пострадал, който ще получи нова къща, Иван Делев, призна, че е търсил в речника най-точната дума, с която да изрази признателността си и решил, че тя е „благодаря“. Стисна силна ръката на Цветан Цветанов и го прегърна.
Общо 30 къщи се строят в момента в Бисер, като разрушените от наводнението са 56.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2012 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама