В Симеоновград закон принуди съветниците да си намалят заплатите

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 5, 2012 08:41

В Симеоновград закон принуди съветниците да си намалят заплатите

Съветниците на Симеоновград си намалиха заплатите. Така те се вместиха в изискванията от правителството възнаграждението им да не бъде повече от 30% от средната заплата. Досега то бе 60%. Те бяха принудени да направят това, след като влезе в сила Законът за изменение и допълнение на Закона за държавния служител”, който регламентира заплащането им. На сесията всички с изключение на Николай Георгиев гласуваха „за”, а някои казаха, че го правят с „омерзение”.

В Държавен вестник бр.38 от 2012г. въз основа на Указ №188 на Президента на Република България се обнародва „В параграф 71 от цитирания закон се предвижда промяна в чл.34, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, касаеща общият размер на възнаграждението на общинския съветник за един месец.

Предвид гореизложеното предлагам Общински съвет да приеме следния проект за

Р Е Ш Е Н И Е

На основание чл.34, ал.1 и ал.2 от ЗМСМА, чл.23, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, ОбС Симеоновград

Р Е Ш И:

1.Считано от 01 юли 2012г. глава четвърта, чл.23, ал3 от Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация се изменя както следва:

Чл.23, ал.3: Общият размер на възнаграждението на общинските съветници за един месец, за участие в заседания на Общинския съвет и на неговите комисии, е в размер на 30 на сто от средната брутна работна заплата в Общинска администрация Симеоновград за последният месец от предходното тримесечие.

Досега размера на заплата им бе 60% от брутната заплата, което бе около 600 лева месечно, а Симеоновград е една от най-бедните общини в областта.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 5, 2012 08:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама