Изгоряха 30 декара бор и кедър

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 11, 2012 08:35

Изгоряха 30 декара бор и кедър

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ", брой 31/487 от 10 - 30 август, 2012, година Х

Свързани публикации

Най-малко 30 декара иглолистна гора изгоря в неделя, 5 август следобед. Общата площ, обхваната от огъня е на площ 1200 декара. Пожарът пламна малко след 13:30 ч. до язовир, намиращ се югоизточно от разклона на пътя Харманли – Овчарово. След подадения сигнал, на мястото пръв пристигна автомобил на харманлийската пожарна. След него в гасенето се включиха и огнеборци от Любимец и Симеоновград. За около 40 минути огънят се разпростря на стотици декари, застраши селата Богомил и Коларово и две иглолистни гори. 

Пожарни, горски и доброволци бяха застанали на пътя Харманли- Тополовград. Те палеха насрещен огън и следяха той да не се прехвърли към сухите стърнища, в съседство с лозята на „Кастра рубра”. При ръководенето на спасителните дейности се включиха Тодор Крайчев и Антон Гогов от районното и областното управления на ПБЗН и зам.-кметът на община Харманли – Гено Генев.

Около 18:30 ч. пожарът бе локализиран, а по-късно всички незначителни огнища изгаснаха. Засегната е крайна къща в село Коларово и благодарение на пожарния автомобил, който влезна да гаси в двора, изгоря само плевня, но не и жилищни постройки. Около 5 декара лоза на кооперацията са опърлени от огъня.

В пожара освен иглолистната гора изгоряха и сухи треви.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 11, 2012 08:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама