Ще изграждат „Дог таун“ в Симеоновград?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2012 08:38

Ще изграждат „Дог таун“ в Симеоновград?

Местните съветници на Симеоновград поставиха началото на стратегически проект, по който ще се развива общината. В понеделник, 30 юли те дадоха съгласието се да се кандидатства за изграждането на Информационен център за представяне на проект „Догтаун”. За тази цел от ОбА ще кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони 2007—2013, мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности” към Държавен фонд Земеделие.

Това е първа стъпка към реализацията на по-голям и мащабен проект, свързан с кучетата Идеята е чрез развитието на много дейности, Симеоновград да се превърне в своебразен център за най-добрия приятел на човека. За цел ще се привлекат ветеринари, специалисти, ще се отглеждат и развъждат различни породи кучетата ще се събира информация за родословното дърво. Цялата информация, обработена от специалисти ще бъде качена на сайт.

В една от следващите стъпки при реализацията на дългосрочния проект се предвижда и организиране на киноложки изложби, изграждане на музей на кучето, привличане на инвеститори, които да произвеждах храна и аксесоари за кучета.

През първия етап ще се ремонтират стаи в сградата на бившия съд, където първоначално ще бъдат офисите.

Кметът Пейчо Стайков уведоми съветниците, че вече е имал разговори с няколко сдружения свързани с кучетата, които приемат идеята. Това е началото на цялостната стратегия за икономическо развитие и реклама на община Симеоновград. Предстои платформата на проекта да се разработи от професионалисти.

В създаването на дългосрочната стратегия са привлечени известни личности, специалисти, някои от които са свързани с града.

„Но това не може да стана за 1, 2, 4 или 5 години,” ги предупреди той. „В момента в цялата страна има проблем с бездомните кучета. Ние може да направим проект, да ги приемаме и да грижим за тях. Европа отпуска пари за това. Може да се направи заведение, където собственика може да отиде с кучето си, да му поръча меню. В събота и неделя защо да не дойдат тук на уикенд с кучето си, след като могат да прекарат приятно. Въобще цялата икономика на общината ще бъде пренасочена да се движи в тази посока,” бяха част от обясненията на градоначалника.

„На мен ми звучи като една драма от Шекспир „Сън в лятна нощ”, заяви Димитър Симеонов, който все пак декларира, че като съветник ще направи всичко необходимо за реализацията на този проект.

*(dog- куче, town – град).

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 4, 2012 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама