След Димитровград и в Хасково премахват старите печки

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 27, 2024 19:20

След Димитровград и в Хасково премахват старите печки

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 03/1075, година XXl, 10 - 25 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

След Димитровград и в Хасково започват да премахват печките на дърва и въглища. От областния град са обявили обществена поръчка за „Демонтаж от жилищни имоти, транспортиране и предаване за рециклиране на отоплителни устройства за битово отопление на дърва и въглища по проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково“.
Това включва и изнасяне, натоварване и транспортиране на демонтираните отоплителни устройства и прилежащите им елементи до площадка, притежаваща необходимите документи за временно съхраняване и оползотворяване.
Средствата от предаването им ще се превеждат по сметка на възложителя.
Стойността на поръчката е 482 685,00 лв., а крайният срок за подаване на оферти бе 16 януари.
Община Димитровград вече е бенефициент за изпълнение на мерки, свързани с подмяната на топлоуреди на твърдо гориво на домакинства с екологични алтернативи. Те са в рамките на процедура „За по-чист въздух!“ по Приоритетна ос 5 “Въздух” на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.
От там са обявили обществена поръчка за доставка, монтаж и гаранционна поддръжка на отоплителни устройства на пелети и радиатори.
Прогнозна стойност е 214 945,44 лв., а крайният срок 23 януари 2024 г.
С тези средства ще се подменят печките с твърдо гориво (дърва и въглища) с алтернативни високоефективни отоплителни устройства/системи за отопление.
Избраният изпълнител ще изпълни дейностите по доставка, монтаж, тестване, въвеждане в експлоатация и гаранционна поддръжка на отоплителни устройства на пелети и радиатори в жилищни имоти на лица, на които ще бъдат подменяни отоплителни уреди на твърдо гориво с алтернативни отоплителни устройства на пелети.
В друга поръчка Димитровград търси доставчик на климатици за битово отопление в жилищни имоти в община Димитровград.
Стойността е 1 786 177,33 лв. без ДДС, а крайният срок е 22 януари 2024 г..
Климатиците ще бъдат поставени в жилищни имоти на лица, на които ще бъдат подменяни отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни отоплителни устройства на електричество.

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 27, 2024 19:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама