Празненства по повод Бабинден се състояха в много институции

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 27, 2024 19:14

Празненства по повод Бабинден се състояха в много институции

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 04/1076, година XXl, 26 - 01 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

По повод Бабинден, денят на акушерки и баби, поели в ръцете си новия живот, деца и ученици от ОУ „Иван Вазов“, с учител Катя Димова, и НЧ „Харманли 2001“, на което тя е секретар, посетиха Дома за възрастни хора в Харманли и зарадваха живеещите и работещите там с богата музикална програма и много вкусни гозби, приготвени от сръчните ръце на децата от работилничка „Сладки моменти“. Всички се насладиха на прекрасното изпълнение на ВГ „Веселите ноти“ към НЧ „Харманли 2001“.
След празника в Дома за възрастни, Катя Димова отиде направо в Бежанския център, където с деца, живеещи там и изучаващи български език, и служители от Държавната агенция за бежанците, пресъздадоха българския празник на този ден пред обитатели на Центъра.
С четири от децата Катя Димова бе подготвила и хумористична сценка, в която показаха, че днешните баби не са това, което са били в миналото. Празникът завърши с български хоро, в което се включиха и деца, и възрастни, потърсили закрила в нашата страна.

На 21 януари и в сградата на Община Симеоновград беше празнично, шумно и много весело.
Децата от ДГ “Зорница” поздравиха всички баби с песни, танци и стихотворения и ги върнаха към онези весели детски години. За смешните моменти в общуването между баба и внуче разказаха веселите скечове на малките артисти.
А по-зрелите жени също изненадаха с артистичен талант. Кметовете на кметства представиха хумористичен скеч “Автогара” и предизвикаха искрените усмивки и смях на публиката.
Този празник се чества във всички детски градини и училища и най-вече по селата, където традицията се спазва.

Сакарнюз
От Сакарнюз януари 27, 2024 19:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама