Оставиха в ареста обвинените в трафик на мигранти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2023 17:05

Оставиха в ареста обвинените в трафик на мигранти

Акценти

  • Ако бъдат признати за виновни могат да получат затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Свързани публикации

Съдия от Районен съд Харманли остави за постоянно в ареста четиримата мъже, обвинени, че са подпомогнали 9 мигранти да преминат незаконно границата и да пребивават в страната.

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ бе наложена на Антон С., на 32 г., Георги Д., на 32 г., Георги А., на 23 г. и Красимир Д., на 23 г. Стана ясно, че двама от тях вече били вече осъждани.

Четиримата са обвинени за това, че от края на май до 3 юни 2023 г. са подпомогнали 9 души, граждани на Алжир, Тунис и Мароко да преминат и пребивават нелегално в България. Чужденците са на възраст между 25 и 35 години и в края на миналата седмица бяха открити в частен дом в Харманли. По-късно бяха настанени в СДВНЧ – Любимец, днес бяха доведени в съда в Харманли за разпит.

Единият от тях е работил в центъра за мигранти в Любимец=

Адвокатите на четиримата поискаха от съда по-леки мерки за клиентите си заради здравословни проблеми. На единият бащата и майката били в лошо здравословно състояние, вторият е имал мозъчно сътресение, охлузвания, щели да му вадят конци, чувствал главозамайване, третият извършвал лечение на тежка депресия, взимал лекарства, а на четвъртия жена му щяла да ражда след 2 месеца.

Те са обвинени по чл.281 ал.2 т.1 и т.5 вр. ал.1 вр.чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс. Ако бъдат признати за виновни могат да получат затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Определението може да бъде обжалвано пред Хасковския окръжен съд.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2023 17:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама