Наградените за принос в културата и образованието на община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2023 06:26

Наградените за принос в културата и образованието на община Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

С „Почетен плакет на Община Тополовград” за съществен принос в развитието на образованието в община Тополовград на 24 май е награден Добрин Парнаров, директор на НУ„Св. св. Кирил и Методий” – Тополовград.
С плакет бяха отличени и старши учителите Стефка Трифонова и Стоянка Недялкова и Виолета Иванова – служител, всички от НУ„Св. св. Кирил и Методий”.
Другите удостоени са Михаил Карапачов, Митко Батчев и Ина Карайчева, старши учители, и тримата от СУ „Д-р П. Берон”, Гергана Станилова – мед. сестра в същото училище и Паскал Паскалев – бивш директор на ПУ „Васил Априлов“ в Тополовград.

С „Почетен плакет на Община Тополовград” за изключителен принос в развитието на културата са наградени Борислав Чакринов – директор на ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас, дългогодишен председател на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, Богдана Костуркова – драматург в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София, дългогодишен член и председател на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“.

С „Почетен плакет на Община Тополовград” за принос в развитието на културата са удостоени Състав за художествено слово „Сладкодумци“ с ръководител Тонка Славкова, Илия Деведжиев – актьор в Театъра на комедията „Велко Кънев“, Любов Узунова – актриса в Театъра на комедията „Велко Кънев“, Ваня Иванова – ръководител на Школа по изобразително изкуство, Иван Атанасов – дългогодишен медиен партньор, Стоян Тонев – дългогодишен медиен партньор и Димка Дянчева – дългогодишен секретар на читалище „Пробуда-1920“ – с. Мрамор.

„Почетен плакет на Община Тополовград” за принос в развитието на община Тополовград получава Екип на БНТ 2, създател на документалната поредица „Олтарите на България“, включваща филми за исторически забележителности в община Тополовград.

Почетен знак „Монета“ за принос в културата на община Тополовград получава Иванина Колева – участник в тържествените концерти в Тополовград с изпълнение на песни.
С грамоти и предметни награди за постижения в областта на образованието се награждават изявените ученици Дара Терзиева Георги Брънков, Божидар Момчилов, Габриела Господинова и Янис Чобанов, от 4. клас в НУ „Св. св. Кирил и Методий” – Тополовград, всички за активно участие в културните общински изяви.
Петър Карев – 5. клас за отлично представяне на Олимпиада по география и икономика, Силвия Атанасова – 6. клас, за отлично представяне на Олимпиада по български език и литература, Гергана Кьосева от Стефан Стойков от 6 клас, Елена Димитрова и Симона Симеонова, от седми, всички от СУ „Д-р П. Берон” – Тополовград. Те са участници в отбора, класиран на първо място на областния етап на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Другите наградени са: Денислава Панкова, Георги Илиев, Йоан Райков, Димитър Илиев, от СУ„Д-р П. Берон” – Тополовград за изключителни резултати в Олимпиада КИНГС по английски език, Елена Чобанова за отлично представяне на Олимпиада по биология и здравно образование, Ивелина Черкезова за спечелено първо място на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки – Ловеч, юни 2022 г., изключителни резултати в Олимпиада КИНГС по английски и по български език, Румен Димов за отлично представяне на Олимпиада по философия, Станислава Михайлова, Лиляна Личева за отлично представяне на Олимпиада по български език и литература, Георги Божилов за първо място на Олимпиада по химия и опазване на околната среда и първо място на Национално състезание за ключови компетентности по природни науки – Ловеч, второ място на олимпиадата по биология и здравно образование, Александър Янков – 10. клас – отлично представяне на Олимпиада по история и гражданско образование, Александър Латунов – 12. клас и Стилиян Ракшиев за – отлично представяне в Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 8, 2023 06:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама