Младеж спаси пенсионер от „ало измама“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2023 08:27

Младеж спаси пенсионер от „ало измама“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Достоен младеж от Харманли спаси пенсионер от „ало измама“. Постъпката му, заслужаваща възхищение, предотврати бюджетът на 83-годишния Митко Димитров да олекне с 2650 лева.
Димитър Георгиев (Митко Балаша) от Харманли разказа през „Сакарнюз“ технологията на измамата. Той си търсил работа и се спрял на обява, публикувана във Фейсбук в група на Харманли. Фирма „Булпарк трейдинг“ ЕООД търсила шофьор за разносна търговия и работа в склад. Свързал се с Юлиян Шишков, представил се за управител от София (фалшив профил), който му обяснил, че се занимава с строеж на еднофамилни къщи и търси представител за региона. Обещал да го назначи на работа и му казал, че трябва да отиде на адрес да получи капаро от техен клиент.
На възрастния човек (клиентът) Юлиян от София обяснил, че трябва да прехвърлят имот и за да не се разкарва до нотариус нека плати определена сума на адвокат, който ще дойде до дома му да я вземе от него.
Митко бил насочен към определена къща по Гугъл мап на ул. „Александър Стамболийски“. Когато пристигнал на адреса, там го чакал възрастен човек, държащ плик с надпис цифрата 2650, който го попитал: „Ти ли си адвоката?“ и без да е получил отговор му дал плика без други въпроси. След това „клиентът“ се обърнал и се прибрал в къщи.
Митко се усъмнил, обадил на Юлиян и му казал: “Този човек ме пита дали съм адвокат, а аз не съм такъв“. Отговорът бил: „Няма значение, не му обръщай внимание“.
Това затвърдило усещането на Митко за измама и отишъл в полицията, от където установили, че е позвънявано от румънски оператор, а схемата е на измамници от Ветово от Северна България. Парите били върнати на пенсионера.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2023 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама