Новите съветници в Тополовград – кои са те и какъв опит имат?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 28, 2023 08:33

Новите съветници в Тополовград – кои са те и какъв опит имат?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 44/1068, година XX, 24 - 30 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В миналия брой ви запознахме с новите кметове на населените места от община Тополовград, а в този ви представяме съветниците.
Пред този мандат те вече са 13 на брой и ето как броят им се промени през различните мандати след 1989 г.

-мандат 1991 – 1995 – 45 съветника;

-мандат 1995 – 1999 – 25 съветника;

-мандати 1999 – 2003, 2003 – 2007, 2007 – 2011, 2011 – 2015, 2015 – 2019 и 2019 – 2023 г. – по 17 съветници.
Ще започнем представянето им по азбучен ред по групи:
ИТН – Антоанета Славова Палазова – съветник за първи мандат, управленският ѝ опит е като зам.-кмет на общината през мандат 2019 – 2023 г. от неговото начало до средата на 2020 г, когато се оттегля от поста си.
Банко Димитров Банков – четвърти пореден мандат като съветник с достатъчно натрупан опит като такъв.
Коста Ташев Стойчев – четвърти пореден мандат, един от най-активните участници в работата на ОбС, ангажирано и компетентно участващ в разискванията и нерядко предлагащ разумни решения.
Костадин Лазаров Минчев – това му е първият мандат като съветник, като се оказва, че е най-младият от всичките си колеги. Няма опит, но има достатъчно време да прояви желание и да се учи как да работи добре.
Мариана Костова Костова – и тя е за първи път съветник. Млада амбициозна и отговорна и макар да не се е занимавала с такъв тип обществена дейност, няма да е проблем за нея бързо да навлезе в дебрите на местното самоуправление.
Петър Златев Янчев – един от „ветераните“ в ОбС – четвърти мандат, има опит и знания да помага на по-младите и да бъде полезен като цяло в съвета.
Силвия Георгиева Георгиева – председателят на ОбС – съветник трети пореден мандат. Бе избрана за председател както и в предходния, но свалена с предателство от двама от групата им, които стоят в основата на организирането на „преврата“. Млада енергична и с вече достатъчно опит.
Станислав Иванов Димов – нов съветник, без опит в тази сфера, но нищо не му пречи да се учи от колегите си с по-дълъг стаж от него в тази дейност.
За да приключим с тази група, можем да кажем, че тук обновлението е голямо – 50% от съветниците в нея са избрани за първи път.
Групата на ГЕРБ – ето кои са нейните членове:
Атанас Димитров Анастасов – трети пореден мандат общински съветник с достатъчно натрупан опит като такъв, за първи път обаче реална опозиция, за разлика от досегашните гласни и негласни мнозинства, които на практика вземаха решенията в ОбС.
Васил Иванов Сяров – също трети пореден мандат съветник, като в един от тях 2015 – 2019 г. бе избран и за председател на ОбС, а в последствие близо година преди изтичането на мандата бе свален с „преврат“ от длъжността. Един от най-активните участници в заседанията на съвета.
Панайот Иванов Тончев – за първи път съветник , без никакъв досегашен административен и управленски опит. Ако има желание може да се научи какво трябва да прави като съветник и общественик.
Пламен Минчев Минчев – той е с пети пореден мандат като съветник, истински „ветеран“. Всеки път от различна партия или коалиция. Два мандата 2007 – 2011 и 2011 – 2015 г. избиран за председател на ОбС. В следващите два мандата 2015 – 2019 и 2019 – 2023 след „преврати“, в които участва активно, довършва мандатите на Васил Сяров и Силвия Георгиева, свалени от председателското място.
Светла Георгиева Михайлова – втори пореден мандат с вече натрупан опит като съветник, който може да и бъде полезен през настоящия мандат.
При тази група съветници обновлението е доста по-малко и то се равнява на 20%.
Толкова за новия състав на ОбС – Тополовград. Остава да надяваме работата им да е ползотворна и отговорна за населението на малката сакарска община.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 28, 2023 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама