Не откриха доказателства адв. Матанов да е участвал в купуване и продаване на гласове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2021 09:32

Не откриха доказателства адв. Матанов да е участвал в купуване и продаване на гласове

Акценти

  • За бруталните действия на полицаите и за уронване престижа, адв. Матанов ще си търси правата в съда

Свързани публикации

Срещу адвокат Георги Матанов полицията не успя да намери нито едно доказателство за купуване и продаване на гласове, затова заповедта за задържането му е отменена. Районен съд – Харманли я обяви като незаконосъобразна, тъй като няма данни да е участвал в извършване на престъпление.

Всички иззети пари и вещи от дома и офиса са му върнати от наблюдаващия прокурор при Софийска градска прокуратура, тъй като спрямо адв. Матанов няма данни и доказателства за съпричастност към извършено престъпление, също спрямо него не е било образувано и водено досъдебно производство.

Адв. Матанов посочи, че за опетняване на името му и за нанесените му вреди ще си потърси правата в съда.

Заповедта за задържането му е отменена с решение на РС-Харманли от дата 21.04.2021 г. и същото влезна в сила на 05.05.2021 г.

Адвокат Георги Матанов бе задържан на 31 март при акция на полицията срещу купуването и продаването на гласове. Тогава от прокуратурата се похвалиха, че в цялата страна са арестувани и привикани за проверка в полицията много лица. У тях били намерени големи суми пари, общо 700 000 лева. Част от сумата е била открита при претърсване на дома и кантората на адвокат Георги Матанов от Харманли.

Купуването и продаването на гласове през последните априлски избори бе явно, но никой не се занимава с него. Имаше хиляди преференции, а избиратели от ромски квартали не криеха за кого и защо са гласували, но и това бе пренебрегнато от правоохранителните органи. В Хасковска област има десетки рискови секции, където може да се проследи кой и за кого гласува, но това не бе сторено. 

Проблемът с купуването и продаването на гласове е решим, но няма кой да се захване с това.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2021 09:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама