Разпитват и задържат лица, с подозрение, че ще си продадат гласа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2021 09:13

Разпитват и задържат лица, с подозрение, че ще си продадат гласа

Акценти

  • Полицията не реагира на постовете във Фейсбук, където наддават за сумата за гласуване

Свързани публикации

Полицията задържа и разпитва хора, за които има подозрения, че участват в схема за купуване и продаване на гласове. Сред тях е и адвокат Георги Матанов от Харманли, бе арестуван в акция. „Не се занимавам с купуване и продаване и на гласове, не работя за никоя партия,“ заяви той. Неговата кантора и дома му бяха претърсени и иззети вещи, пари лаптоп. 

От Главна прокуратурата се похвалиха, че в цялата страна са арестувани и привикани за проверка в полицията много лица. У тях били намерени големи суми пари, общо 700 хиляди лева. Част от сумата е била открита при претърсване на дома и кантората на адвокат Георги Матанов от Харманли.

В Хасковска област в акцията са били задържани над 20 души, свързани с политическа партия, противник на управляваща, а срещу част от тях има образувани досъдебни производства.
В Харманлийското полицейско управление бяха разпитани над 30 роми, за които се подозира, че щели да получат пари за да гласуват за партия, опонент на ГЕРБ.

През това време във Фейсбук хората споделяха за сумата, която ще получат и начините по които ще гласуват за да спечелят над 50 лева, но не е известно да има реакция от правоохранителните органи. 



Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2021 09:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама