Много пропуски при разследването за Бисер

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 15, 2013 08:19

Много пропуски при разследването за Бисер

Военна прокуратура Пловдив е възразила срещу постановление на Района прокуратура – Харманли, в което за собственик на язовир „Иваново“ тя е решила, че са военните. Спорът за подсъдност е повдигнат пред Върховна касационна прокуратура (ВАК) и в момента делото и възраженията са там.
Близки на жертвите от с. Бисер, които са получили препис от постановлението, смятат да се обърнат директно към главния прокурор Сотир Цацаров, защото са неудовлетворени от оповестените резултати. Според тях в хода на разследването не са взети предвид много факти, а някои пасажи от постановлението будят недоумение. Заключението на харманлийска прокуратура за собствеността на язовира се базира на издадено Постановление № 148/21.07. 1961 г. на МС (секретно). Разследващият признава, че то не му е било предоставяно и не го е виждал, но въпреки това прави заключение, че с този документ собствеността на военните се изяснява.
Не е взет предвид и фактът, че през 1995 година с промяна в ЗМСМА с параграф 7 (1) подобни водоеми преминават към общината. Не е разгледан и чл. 19. (1) от Закона за водите от 28.01.2000 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 15, 2013 08:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама