Богородична рибена чорба под звуците на гайда и китара

Сакарнюз
От Сакарнюз август 24, 2008 17:12

Богородична рибена чорба под звуците на гайда и китара

Акценти

  • По традиция мероприятието бе организирано от ЛРД ,,Сокол” и клуб ,,Възрожденец”.

Свързани публикации

Августовската горещина на спря харманлийци да се съберат отново за да отпразнуват летния си празник. В неделя на Ловния парк край града се проведе станалата вече традиционна по това време Богородична рибена чорба. Тук термометрите показваха с един – два градуса по-ниско от тези в града, но се чувстваше лека прохлада от река Марица.

Тази година състезание за най-добър бостанджия не се проведе, но за сметка на това млади стрелци гърмяха с въздушна пушка по мишени на 10 метра от тях.

На всички има ляха раздадени награди грамоти.

Тук бе и 84 годишния бай Христо Шопов с прочутата си джура гайда, който надувайкия я обходи всички маси. На така направи Бай Димитър с китарата. Той свиреше само за неговата си маса, който бе досами брега на Марица, на най-прохладното.

Тази година на празника присъстваха и част от обитателите на ,,Домът за възрастни хора”. Някои от тях даже след като се нахраниха тропнаха хорце.

По традиция мероприятието бе организирано от ЛРД ,,Сокол” и клуб ,,Възрожденец”. За всички те бяха приготвили рибена чорба. След като бе осветена от свещениците Атанасий и Живко бе раздадена на присъстващите.

Сакарнюз
От Сакарнюз август 24, 2008 17:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама