За община Симеоновград не представляват интерес 30 000 лева

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2023 10:51

За община Симеоновград не представляват интерес 30 000 лева

Акценти

  • От полицията се сигнализирали на общината за разбиването на панелите, но от там казали, че те не представляват интерес

Свързани публикации

Община Симеоновград няма интерес към качествените бетонни панели, останали след ремонта на моста на река Марица. В тях има над 50 тона арматура, която роми от съседния квартал „Лагера“ вадят и продават.

Въпросните панели бяха дадени от държавата и складирани в бившето стрелбище, в съседство с махала. Идеята на общината е била те да се използват да огради или за други нужди на общината, съобщи бившият кмет Пейчо Стайков.

Мястото, където са складирани бе преотстъпено на общината от Министерството на отбраната и имаше охрана. На територията на Имотът „Стрелбище Симеоновград“ след като бе прехвърлен в него имаше 5 или 6 сгради и метален навес.  Този терен бе даден безсрочно на фирма, която няма собствени средства, но обеща на плати на общината за това няколко милиона. Тя ще изгражда фотоволтаици.

В последствие тя е премахната а от тогава набезите на ромите започнаха.

Първо разрушиха постройките, а от няколко месеца разбиват панелите. Те вадят желязото, което след това продават на местни бизнесмени

Бетонните панели, донесени след ремонта на моста са стотици. Той е дълъг 257 метра и широк 5.20 м. Площта му е 1336 кв метра. В тях има над 50 тона стоманена арматура.

По цени на вторични суровини от 60 ст. за килограм това прави приблизително 30 000 лева.

От полицията са изпратили сигнално писмо до община Симеоновград. От там са отговорили, че тези панели не са заприходени и общината няма интерес от тях.

Преди години от гарата на Симеоновград бяха разфасовани десетки вагони под носа на местните власти и държавната железница.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 14, 2023 10:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама