За втора поредна година в Любимец се проведе празник на местното производство, традиции и култура, организиран от „Местна инициативна група – Любимец – Ивайловград”

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 15, 2023 14:01

За втора поредна година в Любимец се проведе празник на местното производство, традиции и култура, организиран от „Местна инициативна група – Любимец – Ивайловград”

Акценти

  • Специален гост на празника бе Иван Звездев, който приготви за гостите на празника лятна капама

Свързани публикации

И тази година, под наслов „произведено на територията на МИГ”, на площад „З-ти март” в град Любимец се събраха производители от двете общини – Любимец и Ивайловград, които показаха плодовете на своя труд. В изложението на традиционни местни продукти, взеха участие над тридесет местни земеделски производители.

Сусамовия тахан и траханата от село Плевун, бяха представители на типичните за Ивайловград производства. От всяка чаша червено, бяло вино и розе, които гостите на празника имаха възможност на дегустират се усещаха любовта, традициите и култура във винопроизводството на Ивайловград.

Богатото разнообразието на плодове и зеленчуци показа плодородието на Любимец и трудолюбието на любимчани. Заслужено внимание тази година получи „Нейно Величество – Динята”, която беше основен акцент на празника. В нейна чест се организира конкурс за най-голяма узряла и най-сладка диня, а динени фенери изпъстриха площада. Въпреки, че годината не е много благоприятната за производителите на дини, вкусът родното производство за пореден път доказа качеството на емблемата на Любимец.

Специален гост на празника бе корифея в кулинарията Иван Звездев, който приготви за гостите на празника лятна капама с пилешко месо и зеленчуци, а чийзкейкът с диня беше сладката му изненада.

За доброто настроение на всички присъстващи пяха „гласовете на Любимец” – Жоро Любимеца и Рая Мехмедкаяе.

Екипът на „МИГ – Любимец – Ивайловград”, изказва своите благодарности на Народно читалище „Братолюбие – 1884”, гр. Любимец и Община Любимец, които подкрепиха организацията и провеждането на празника.

Събитието през 2022 година. 

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 15, 2023 14:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама