Любимец за втори път опитва сътрудничество с Турция по ТГС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2023 12:51

Любимец за втори път опитва сътрудничество с Турция по ТГС

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 – 20 юли 2023 г., брой 27/1051, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Кметът на Любимец Анастас Анастасов и служители от Общинска администрация бяха на работно посещение в турската община Инедже, вилает Лозенград, Турция.
Посещението бе свързано с обсъждане на бъдещо партньорство и участие на двете общини със съвместен проект в областта на туризма и културата по Програмата ИНТЕРРЕГ VI – A ИПП България – Турция 2021- 2027 г.
Господин Анастасов разговаря с кмета на селото Сахабетин Вардар (Şahabettin Vardar) и се разбраха след представяне на проектни предложения, кметовете на двете общини да започнат подготовка на документацията и внасяне на проекта.
Дейностите, предвидени за изпълнение от българска страна, ще бъдат свързани с изграждане на път от макадам с дължина 2 км до скалния комплекс „Глухите камъни“, както и провеждане на международен фестивал в областта на културата.
Подобна инициатива от страна на Община Любимец вече имаше. През април 2018 г. представители на общините Люлебургаз и Любимец сключиха споразумение за партньорство за кандидатстване по Трансграничната програма България – Турция. Проектът за Община Любимец включваше изграждане на път от макадам до скалния комплекс „Глухите камъни“, а за община Люлебургаз – изграждане на велоалея. Той обаче не можа да се реализира.

Снимка: ОбА – Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2023 12:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама