Творчеството на Илко Карайчев събра поети и почитатели в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 28, 2016 11:01

Творчеството на Илко Карайчев събра поети и почитатели в Тополовград

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 12/1505, година LXXXI, година XIV, 25-31 март 2016

Свързани публикации

„На 10 април покойният тополовграски поет Илко Карайчев щеше да навърши 53 години. Той вече не е сред нас, но ще остане завинаги в сърцата ни” – с тези думи председателят на Клуба на поетите и писателите – Николай Дялков откри Литературно-музикалната среща “Поезията и песните на Илко Карайчев – живи в сърцата ни”.
На събитието, организирано от Клуба, който носи неговото име и от читалищната библиотека, присъстваха поетите: Олга Мальцева – от Мосва, Генка Богданова – от Ямбол, Росен Гъдев – от Габрово, Марин Маринов – от Севлиево, Марин Цанков – от Велико Търново, негови приятели и почитатели, колеги. Сред гостите бяха съпругата, дъщерята и сестрата на Илко.
Много спомени и много мили думи, изречени за приятеля, за колегата, за човека, който беше поет, актьор, музикант, развълнуваха присъстващите. Негови стихове и посветени на твореца четоха гостите и местните поети: Николай Дялков, Петко Илиев, Любов Узунова, Геновева Диманова, Димитър Димитров, секретарят на читалището – Райна Миланова. Любими песни на Илко изпълни със съпровод на китара поетът Росен Гъдев. С него запяха и присъстващите на събитието. С умиление те изгледаха презентацията за театралните превъплъщения на Илко.
Гостенката от Москва – Олга Мальцева, прочете стихотворение, посветено на съпругата на Илко. Тя връчи и Грамота на покойния поет /посмъртно/ и съобщи, че вече неговото име носи Международен поетичен конкурс.
С просълзени очи и много мили думи за своя съпруг Ина Карайчева прие посмъртната му награда – Почетен знак за изключителен личен принос и популяризиране творчеството на български и чуждестранни бардове на територията на България и чужбина. Знакът връчи поетът Марин Маринов.
Близките на Карайчев получиха и писмо от бардовете на летния празник “Солени ветрове”, който се провежда в гр. Бургас. Красимира Ятакчиева – началник отдел “ХСД” в Общинската администрация, поздрави гостите от името на кмета на общината – Божин Божинов и от свое име.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова март 28, 2016 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.