Златните момичета получиха медали за 15-годишния си юбилей

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 16:54

Златните момичета получиха медали за 15-годишния си юбилей

„Златните момичета“ на Свиленград отбелязаха своя 15-годишен юбилей. По този повод в читалище „Просвета – 1870“ се състоя концерт. На сцената се представиха всички възрастови групи на спортния клуб по танци, ръководени от Людмила Спатару.
Спектакълът започна с „Карирано сако“, а след него бе дуетът Елеонора Милева и Даниела Димова със „Сестри“.
Калпазанките играха „Няма да спим!“ и една от най-новите си постановки „Ръчички“.
Децата представиха танците „Под дъжда“и „Празник на виното“.
Елеонора Милева, Габриела Колева и Габриела Николова, момичетата, които танцуват от 5 годишни, се представиха с „Не си сама“, модерен танц, който спечели 1-во място от състезание в Пловдив.
Най-малките се изявиха с „Глухарчета“ и премиерния танц „Северна страна“, с костюми от дизайнера Ирина Камбурова. Имаше още две премиерни изпълнения- „Новите обувки“ и „Приказка за възрастни“.
„Ашаки“ в превод от индийски – любов, бе характерен танц, който завладя публиката.
Много аплодисменти получиха невероятните каки Никол Андреева и Василена Стефанова, които в дует представиха „Сладката ни възглавничка“.
Гости на тържеството бяха трикратните световни шампиони –Виктор Алеков и Василена Шопова от балет „Ера“,които представиха два танца.
Поздрав със “Северняшки танц” имаше и от ДТС „Свиленче“.
Ръководителят на клуба Людмила Спатару благодари на родителите, които присъстваха в залата. “Вашите деца са просто страхотни, браво на вас! Опитвам се да ги науча да разберат, че танцът не е само хоби, но и труд. С него се започва от малка възраст. Чрез танца децата се научават да бъдат толерантни, да се обичат един друг, да се уважават. Те са толкова различни, аз всички ги обичам!“
Тя се обърна към абитуриентките, които напускат състава и им пожела слънчеви и големи успехи. „Мили мои момичета, не пропускайте нито един шанс, който ви води към света на мечтите. Използвайте всичко научено от вашите родители, усвояването на знанията в училище, познанието в изкуство, които аз от цялото си сърце съм ви давала през тези години в клуба. Научете се да взимате с пълни шепи от прекрасния живот, който ви очаква и точно с толкова му се отплащайте с труд. Вие свършихте страхотна работа, бъдете победители!
Всички участнички получиха медали. Награди получиха и майките – помощници в търсене на аксесоари, платове, обувки, съпровождащи всяко състезание.

 

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 13, 2017 16:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама