Златни сватби и тържества в църква за Християнския празник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 22, 2012 18:14

Златни сватби и тържества в църква за Християнския празник

Денят на Християнско семейство бе отбелязан с различни инициативи в Харманли. За 11- път се организира колективно честване на златни сватби. Осем от 17-те поканени двойки, сключили брак през 1962 година, успяха да дойдат на празника в Културния център. За тях бяха организирани различни занимания, те танцуваха, разказваха истории, свързани с първите си срещи, разрязаха юбилейна торта. Деца от ОДЗ „Пролет „танцуваха за тях, а КВИГ „Славеи“ изпълниха няколко песни.
Накрая всички се снимаха за спомен, а организаторите – община Харманли и ДСЖ, им подариха по една снимка,

ГЕРБ – жени Хасково и Харманли раздадоха подаръци на децата от помощно училище интернат „Петко Славейков“ в Харманли. Дамите им занесоха спално бельо, дрехи, играчки и лакомства, защото са разбрали, че тук изпитват остра нуждата от чаршафи за леглата в интерната. Някои от децата са от изключително бедни семейства или пък имат само по един родител, затова дрехите със сигурност ще бъдат употребени.“
„Благодарим Ви че се сетихте за нас. Благодарим Ви че, ви има. Вие изместихте Коледата с подаръците по-рано“, каза директорът на помощното училище Георги Бакалов.
Учениците от СИП „Религия“ при училище „Иван Вазов“ – Харманли отпразнуваха Въведение Богородично. На обед ученици от 3в клас организираха тържество в църквата „Иван Рилски“, а следобед в Културния център деца и ученици от подготвителна група и 3б клас събраха ученици, учители, родители и общественост на празник във възхвала на Божията майка Мария и нейният син Исус Христос.
В продължение на час и половина в празничната програма децата пресъздадоха въвеждането на малката Мария в Божия храм, пяха песни в прослава на Бог и семейството и рецитираха стихове за майката и бащата.
И тъй като училището е тяхното голямо семейство, те пресъздадоха сцени и от ученическия си живот.
Празникът на християнското семейство бе отбелязан и на други места в Градът на Белоногата.
В Симеоновград в библиотеката към НЧ „Развитие“ имаше презентация, свързана с Деня на Християнското семейство. В нея участваха ученици от СОУ „Св. Климент Охридски“ а целта бе повече деца да се запознаят с този празник. Участниците разказваха библейски истории, показваха снимки и ритуали, разказваха истории, свързани с този празник. Някои от учениците споделиха как техните родители са им помогнали в различни ситуации.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 22, 2012 18:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама