Зимата остави без ток села

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2018 19:34

Зимата остави без ток села

Акценти

  • Няма затворени за движение пътища.

Най-малко пет села в община Любимец са без ток. В селата Белица, Вълче поле, Лозен, Малко градище и Дъбовец е прекъснато електричеството повече от час. От общината са информирали „Електроразпределение Юг“ за ситуацията и очакват бърза намеса.

Обстановката в късния следобед в региона се усложни. Поривистият вятър се усили, температурата падна до около -3 градуса, а навалелият няколко сантимeтра сняг се заледи на настилките. По високите части на Сакар планина са се образували преспи от около метър и се увеличават. Почистващите машини след 17:00 часа се движат по пътища и улици.

Движението по магистрала „Марица“ е без проблеми, въпреки че състоянието на пътното платно не такова, каквото желаят да видят повечето шофьори.

След 18:00 часа бе премахната забраната за движение на автомобили над 15 това по пътя Харманли – Тополовград.

Заради усложнената пътна обстановка утре много ученически автобуси в община Харманли няма да пътуват до селата и да водят деца за учебни занятия.

На 27 февруари в селата Свирачи, Железино и Белополци. Ивайловградско, няма да има учебни занятия, заради усложнената обстановка.

По сериозен е снеговалежът в Хасково, където е около 15 сантиметра и се увеличава.

От ОблА съобщиха, че областният управител Станислав Дечев е свикал кризисен щаб във връзка с усложняващата се зимна обстановка в региона и очакваните снеговалежи през следващите два дни. В него са включени директора на ОД МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков, директорът на РДПБЗН комисар Николай Вълчев, началника на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев и представителя на пътнопочистващата фирма Тенчо Пасков. Директорът на хасковската синоптична обсерватория инж. Спас Александров предупредил за очаквано обледеняване, което ще настъпи в четвъртък срещу петък, защото тогава се очаквало под въздействието на циклонален вихър, след снега, над областта да се изсипе и интензивен дъжд.

Със свое съобщение до медиите „Електроразпределение Юг“ около 17:00 часа декларираха в готовност за реакция при по-нататъшно усложнение на обстановката. Уверяват, че в дружеството денонощно функционират два специализирани диспечерски центъра за управление на електроразпределителната мрежа. Освен това всички аварийни екипи били в готовност да реагират при зимни условия – доставени са по места техника, инструменти и материали, както и специализирана механизация – високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, вкл. и АТВ за труднодостъпните райони

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2018 19:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама