Жители на „Злати дол“ се оплакват от непредсказуем воден режим

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2019 18:03

Жители на „Злати дол“ се оплакват от непредсказуем воден режим

Акценти

  • След като във вторник, 19 март, бе излъчен репортажа на сайта на „Сакарнюз“ до четвъртък, 21-и, е нямало прекъсване на водопадаването в тази част на квартала.

Свързани публикации

От непредсказуем воден режим се оплакват живеещи в кв. „Злати дол“, Симеоновград. Това продължавало около месец и засягало живеещите на около 10 улици. На тях има детска градина и основно училище.

Според потърпевщите водата идвала в неизвестно за тях време през деня и за кратко. През нощните часове течала, но заради честите спирания, по тръбите се събирала мръсотия, която затлачвала казанчета, перални и други уреди.

„Преди се борихме да й намалим цената, но сега нямаме и мръсна вода,“ каза Христо Христов. Според него тези аномалии се дължели на ремонта на улица „Родопи“, където прекарват и нови тръби. Работниците всеки ден спирали водата за да свържат къщите, но се появявали непрекъснати аварии.

Надя Мирчева, директор на детска градина „Детство“ обясни, че всяка сутрин пълнели варели и бидони с вода, измивали съдовете. През деня използвали и мокри кърпички за почистване.

Златидолци казват, че след като се спира водата , е трябвало на хората да осигурят водоноски.

От ВиК – Симеоновград заявиха, че при тях няма аварии и не работя по мрежата. Спирането на водата им създавало проблеми, защото трябвало да са уведомени, за да намаляват налягането в мрежата.

От Общината също не знаят за проблемите на хората, защото при тях никой не се оплаквал.

Засегнати са над 100 семейства, живеещи на улиците „Никола Петков“, „Илинден“, „Добруджа“, „Александър Батенберг“, „Преображение“, „Първа безименна“, „Генерал Заимов“, „Витоша“.

Заради чакания ремонт на улица „Родопи“ досега си траели, но вече не можело да издържат, защото времето се затопля и водата става все по-необходима.

Причината за нарушеното водоподаване наистина се оказаха строителни дейности. Те се извършва от фирма „Евро традекс“. Техни работници затварят крана през деня, докато прекарват нови тръби за чисто вода за къщите. От дружеството обещаха до два – три дни да приключат с тази дейност и да няма повече спирания.

При свързването на някои къщи с новите сградни отклонения след пускането на водата се появявали веднага аварии, защото в дворовете имало направени байпаси, които връщали водата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 19, 2019 18:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама