Жена търси съдействие, за да превърне Кюмюрлука в красива местност

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2019 18:59

Жена търси съдействие, за да превърне Кюмюрлука в красива местност

“Трябва да си полагат повече грижи за езерото и природата около Кюмюрлука.” За това настоява Данаила Лайкова, която със съпруга си германец купиха имот край язовир край Харманли. Те искат да облагородят района, защото тук природата е много красива.
Според нея нивото на язовира трябва да е по-високо, за да може водата да се изтича и да се сменя. Само по този начин може да се запази животът в него. „Не съм наясно колко трябва да се спуска водата, но в язовира се унищожава флората, която поддържа самото езеро, за да е чиста водата.
Директорът на ПБС – Красимир Стаматов, каза, че нивото на водния басейн е съгласно нормативните изисквания.
Госпожа Лайкова обърна внимание и това, че един от пътищата, който води до дома й, се руши непрекъснато. На определено място се събира вода, която образува голяма локва. „На няколко пъти ремонтираме тази улица, а после пак се разваля. Разбрахме, че като взимали вода, за да пълнят водоноската на общината, изпуснали помпата и водата от нея отново напълнила локвата. Ама като минат два пъти през нея, тя става по-голяма и пътят се разваля. Казах им: „След като нещо се развали, трябва да се направи отново. Някой трябва да вземе това под внимание, по тяхна вина е! Казах им да изпратят багер и да засипят с пръст дупката.“
Новата стопанка се оплака, че когато от Горското разяли дървета, не си събрали клоните и те били изоставени на пътя, което било недопустимо.
От общинската фирма обещаха да оправят пътя, развален по тяхна вина, и да съдействат на Данаила и мъжа й, които искат за облагородят региона и да го направят привлекателен, като подобни в Германия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 4, 2019 18:59
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Рибар юни 4, 21:25

    Освен това може да си вържат кучетата от страната на вилите които не са много дружелюбни 🙂

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама