Завардиха Хасково от всички страни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 21, 2020 07:49

Завардиха Хасково от всички страни

Всички входно-изходни пътища в областния град Хасково са завардени от полиция. От полунощ униформени спират превозните средства и извършват проверка за целта на пътуването на возещите се в тях. Пропускат се само лица, за които това е неотложно и е свързано със здравословни проблеми на пътуващия или негови близки, пътуване за работа, прибиране в къщи. Това трябва да се удостовери със служебна бележка от работодателя, медицински документи, документи за самоличност. По други причини не се позволява напускане или влизане в Хасково.

Мерките са в изпълнение заповедта на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID 19 и обявеното извънредно положение в България.

В другите населени места на областта влизането и излиpането засега е свободно, но от днес се забраняват разходките в парка и игрите на детските и спортните площадки и други отворени места. Като друга мярка възрастните над 60 години могат да посещават магазини и аптеки в периода между 8.30 – 10,30 часа. Хората под тази възраст трябва да пазаруват през другото време, извън този часови период.

Решението е на Кризисния щаб за борба с коронавируса, облечено в заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Полицията ще следи дали забраните се спазват. Техни коли вече се движат по улиците и с високоговорители приканват гражданите да спазват новите разпоредби.

До вчера положителните проби на коронавируса в страната са 127, а увеличението е от 18 души за последното денонощие, съобщиха от щаба за борба с коронавируса. Установени са първи случаи в Добрич. Пациенти с COVID-19 има и в областите София-град, Плевен, Габрово, Ловеч,​ Варна, Монтана, Перник и Благоевград, Смолян, Велико Търново и Бургас.

От там уведомиха, че вече има трима излекувани от заразата.

Броят на починалите пациенти с COVID-19 в страната остава трима.

В област Хасково досега няма регистриран случай на носител на коронавируса.

Снимка: ОбА – Хасково

Информация за разпространението по света.

Вчера от правителството предложиха нова порция стрес за обикновените хора, като показаха кадри от превръщането на „Арена Армеец“ в полева болница.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 21, 2020 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама