Общинската болница в Харманли се нуждае от генератор

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 21, 2020 20:16

Общинската болница в Харманли се нуждае от генератор

Акценти

  • За повече информация, свързана с нуждите на общинската болница е даден телефон 0887 806 350, на Нина Георгиева – координатор

Общинската болница в Харманли се нуждае от генератор за електричество. Това стана ясно на заседание на Общинския кризисен щаб днес. Генератърот е необходим за безпроблемното обслужване на апаратурата и живота на пациенти в много тежко състояние. На срещата бе заявено, че в „МБАЛ – Харманли“ е подготвено изолирано пространство със самостоятелен вход, с две стаи и 4 легла за евентуални пациенти в средно тежка форма на заболяване от коронавирус.

Ремонтът там бе извършен с помощта на доброволци. От болницата очакват гражданска подкрепа за закупуването на генератор и UPS устройства за апаратите за командно дишане.

На заседанието са били обсъдени предприетите до момента мерки и набелязани нови във връзка с динамичната обстановка.  Ето част от тях:

  • общинската  болница е обособила приемно-консултативен кабинет за пациентите, които постъпват за болнично лечение в отделенията с направление от личния лекар или насочени от ЦСМП;
  • всички отделения работят при засилени противоепидемични мерки;
  • преустановени са отделни дейности като планови операции, женски консултации и рехабилитация.
  • служители от Районно управление „Полиция“ и Регионална здравна инспекция съвместно с ръководството на общината, здравния медиатор, кметовете и кметските наместници на селата следят за новодошли граждани от рискови дестинации, които трябва да спазват 14-дневна карантина. Предприети са мерки за проверки на място.

„Призоваваме всички граждани за по-висока бдителност и при съмнение за нередности да сигнализират на телефон 112, както и на дежурните телефони към Община Харманли 0373 2 2608 или 0893 464 553, където анонимността ви е гарантирана, са казва в съобщението на Фейсбук страницата на Община Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 21, 2020 20:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама