Затвориха паркинг „Турист“ в Харманли заради шапа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2006 07:19

Затвориха паркинг „Турист“ в Харманли заради шапа

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", бр.8/159 24 февруари - 2 март 2006 год.

Свързани публикации

По решение на общинската епизоотична комисия и със заповед на кмета Михаил Лисков от вторник е затворен временно паркинг „Турист“ в централната градска част, срещу бившия магазин „Квеле“, съобщиха от „Връзки с обществеността“ към общината.
Към другите превантивни мерки за предотвратяване на проникването на шап от огнищата му в Турция на територията на общината на другите паркинги – в комплекса „Изворът на Белоногата“ и на разклона за Симеоновград с кметската заповед се забранява миенето на колите. На местата още трябва да се създадат условия за дезинфекция на камионите, в противен случай и тези паркинги също могат да бъдат закрити, предупреди градоначалникът.
Отделно на кмета на село Бисер е препоръчано да създаде организация тировете да преминават транзитно през „Бисерската Гергана“, също с оглед на опасността от разпространяване на шапа.
На среща и с останалите селски кметове от общината бе акцентирано и върху мерките за предпазване от чумата по свинете с огнище Малко Шарково. Да се затегнат предпазните мерки и срещу птичия грип, като селските управници извършват непрекъснато разяснителна работа и упражняват системен контрол във връзка с болестта, бе другият въпрос, обсъден на срещата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 2, 2006 07:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.