Затвориха движението по жп линията от Гълъбово – Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2014 10:19

Затвориха движението по жп линията от Гълъбово – Симеоновград

Акценти

  • Пътят за Троян, Калугерово, Дряново и Тянево продължава да е затворен
  • В Харманли щетите по домовета са за стотици хиляди лева
  • ВиК работят по отстраняване на аварии

Свързани публикации

Заради отнесен чакъл от жп линията Гълъбово – Симеоновград, движението по нея е спряно от преди 2 часа. Мястото е до спирката на село Пясъчево и се очаква там да пристигнат строители, които да възстановят целостта на железопътния път.

Заради ремонта на железния път от Димитровград за Симеоновград, тази линия в момента се използва за транспортиране на товари от Европа за Азия.

Пътят за Троян, Калугерово, Дряново и Тянево продължава да е затворен, заради залетия мост на река Сазлийка, на север от Симеоновград.

Днес следобед по нареждане на кмета Пейчо Стайков ще започнат работа две комисии за опис на щетите в общината. Едната ще е за инфраструктурата, а другата за пораженията на личните стопанство и домове.

Всеки момент две пожарни ще започнат да изпомпват вода от дворовете в село Калугерово.

В Харманли вече започнаха работите по възстановяване щетите от обилните вчерашни валежи. В Града на Белоногата сериозно засегнати са най-малко 50 къщи и десетина търговски обекта. Най-големи се щетите в магазин ЛИДЛ, в който вчера имаше 60 сантиметра вода. Целият му паркинг отпред е с кал и други наноси.

Бензиностанция „Тим Ойл“ е изчистена и се очаква да започне работа.

Няколко сантиметра не достигнаха на водата за залее фирма „Славей Г“, където има машини за милиони лева. Работниците успяха да укрепят възловите места и не допуснаха водата да ги залее.

На другото възлово място – шивашката фабрика „Димана“, също успяха навреме да вземат мерки и да не допуснат водата да наводни оборудването. И двете фирми пострадаха най-много при миналото наводнение от февруари 2012 година.

Собствениците на търговски обекти в тази част на Харманли също от рано сутрин чистят сами и се приготвят да възстановят бизнеса си.

Река Харманлийска, противно на очакванията вчера, не се вдигна застрашително и до критичния й праг имаше около 2.5 метра.

Много засегнати дворове има в източната част на Харманли, около тополовградския разклон. На това място се изля всичката вода, изпусната от язовир Малкоча. Още вчера тя се отече от улиците, но остана в мазетата и дворовете. Щетите на хората са за стотици хиляди лева

Служители на общинското предприятие за поддръжка започнаха да запълват отворилите се големи дупки на някои от улиците. В Харманли има поне 6 такива места.

В момента работници на ВиК отстраняват няколко аварии в Харманли. Едната е улица „Балкан“, а другата на „Георги Жечев“. На бул. „България“ в блоковете около кръстовището й с бул. „Цар Освободител“ е възможно да няма вода. Същото е и положението около Тополовградския разклон.

Вчера след 16 часа майстори са оправяли авария на хранителен водопровод, която е била причина да няма питейна вода на много места в Харманли.

В момента има аварии на тръбопроводите за селата Върбово и Орешец.

От ВиК увериха, след като отстранят повредите в града, на всички места би трябвало да има питейна вода.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2014 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.