Затвориха движението по жп линията от Гълъбово – Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2014 10:19

Затвориха движението по жп линията от Гълъбово – Симеоновград

Акценти

  • Пътят за Троян, Калугерово, Дряново и Тянево продължава да е затворен
  • В Харманли щетите по домовета са за стотици хиляди лева
  • ВиК работят по отстраняване на аварии

Свързани публикации

Заради отнесен чакъл от жп линията Гълъбово – Симеоновград, движението по нея е спряно от преди 2 часа. Мястото е до спирката на село Пясъчево и се очаква там да пристигнат строители, които да възстановят целостта на железопътния път.

Заради ремонта на железния път от Димитровград за Симеоновград, тази линия в момента се използва за транспортиране на товари от Европа за Азия.

Пътят за Троян, Калугерово, Дряново и Тянево продължава да е затворен, заради залетия мост на река Сазлийка, на север от Симеоновград.

Днес следобед по нареждане на кмета Пейчо Стайков ще започнат работа две комисии за опис на щетите в общината. Едната ще е за инфраструктурата, а другата за пораженията на личните стопанство и домове.

Всеки момент две пожарни ще започнат да изпомпват вода от дворовете в село Калугерово.

В Харманли вече започнаха работите по възстановяване щетите от обилните вчерашни валежи. В Града на Белоногата сериозно засегнати са най-малко 50 къщи и десетина търговски обекта. Най-големи се щетите в магазин ЛИДЛ, в който вчера имаше 60 сантиметра вода. Целият му паркинг отпред е с кал и други наноси.

Бензиностанция „Тим Ойл“ е изчистена и се очаква да започне работа.

Няколко сантиметра не достигнаха на водата за залее фирма „Славей Г“, където има машини за милиони лева. Работниците успяха да укрепят възловите места и не допуснаха водата да ги залее.

На другото възлово място – шивашката фабрика „Димана“, също успяха навреме да вземат мерки и да не допуснат водата да наводни оборудването. И двете фирми пострадаха най-много при миналото наводнение от февруари 2012 година.

Собствениците на търговски обекти в тази част на Харманли също от рано сутрин чистят сами и се приготвят да възстановят бизнеса си.

Река Харманлийска, противно на очакванията вчера, не се вдигна застрашително и до критичния й праг имаше около 2.5 метра.

Много засегнати дворове има в източната част на Харманли, около тополовградския разклон. На това място се изля всичката вода, изпусната от язовир Малкоча. Още вчера тя се отече от улиците, но остана в мазетата и дворовете. Щетите на хората са за стотици хиляди лева

Служители на общинското предприятие за поддръжка започнаха да запълват отворилите се големи дупки на някои от улиците. В Харманли има поне 6 такива места.

В момента работници на ВиК отстраняват няколко аварии в Харманли. Едната е улица „Балкан“, а другата на „Георги Жечев“. На бул. „България“ в блоковете около кръстовището й с бул. „Цар Освободител“ е възможно да няма вода. Същото е и положението около Тополовградския разклон.

Вчера след 16 часа майстори са оправяли авария на хранителен водопровод, която е била причина да няма питейна вода на много места в Харманли.

В момента има аварии на тръбопроводите за селата Върбово и Орешец.

От ВиК увериха, след като отстранят повредите в града, на всички места би трябвало да има питейна вода.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 7, 2014 10:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама