Интернет платформа слави Хасково

Стефания Матева
От Стефания Матева септември 8, 2014 08:47

Интернет платформа слави Хасково

Интернет платформа с професионално видео от въздуха на хасковската Света Богородица и други културно-исторически обекти се появи във виртуалното пространство в края на миналия месец.
„Това е онлайн платформа jtivt.com, която е част от портала jti-rhodope.eu и е по поръчка на Областна администрация – Смолян”, коментира Александър Александров – един от създателите. Изготвянето ѝ е отнело близо 5 месеца. В сайта са поместени атрактивни виртуални турове, видео материали и 360 градусови панорами на Смолян, Кърджали и Хасково. „Виртуалният тур и галерията на историческия музей в Смолян са най-големите на Балканския полуостров“, допълва Александров.
Проектът се нарича „Съвместна туристическа инициатива, насочена към културното наследство”, с акроним „JΤΙ TARGΕΤ” и се изпълнява в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013 г.” Той е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на Гърция и България. Насочен е към популяризиране на регионите в периферията на източна Македония и Тракия, Хасково, Кърджали и Смолян, и има за цел да направи туристическите забележителности по-привлекателни за всички хора по земното кълбо, като се инвестира в нови технологии, с помощта на които това да бъде осъществено. Изпълнява се от четири партньора. От страна на Гърция е Регионалната администрация на периферията на източна Македония и Тракия, която е и Водещ партньор на проекта, а от българска страна са Областните администрации на Хасково, Кърджали и Смолян.
Стойността на проекта е 1,260 950 евро и е дело на хасковски консорциум.

Стефания Матева
От Стефания Матева септември 8, 2014 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама