Заловиха рецидивиста Пъпиша от Славяново

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2007 01:39

Заловиха рецидивиста Пъпиша от Славяново

Акценти

  • Пред хасковските криминалисти Петър Попов е направил пълни самопризнания

Свързани публикации

Вчера полицията задържа рецидивиста от село Славяново Петър Попов – Пъпиша. От съобщението на полицията става ясно, че това е станало при съвместна операция, координирана между три областни полицейски дирекции. 43-годишният престъпник е арестуван във влака от Бургас за София, при паспортна проверка, когато е представил чужда лична карта на един от похитените таксиметрови шофьори. При задържането си Пъпиша е оказал и съпротива

Над 50 пътници са станали свидетели на ареста. У него е намерен преправян газов пистолет, който предстои да се изследва, за да се установи дали с него са извършвани и други престъпления. Пред хасковските криминалисти Петър Попов е направил пълни самопризнания за последните 4 грабежа и е посочил мястото, където се намира колата на последния нападнат от него човек.

Петър се е крил в Гърция. Там той е влязъл през „зелена граница“, съобщават от полицията. Преди да напусне България е извършил още 3 нападения в различни региони на страната. Завърнал се е преди около месец. На 27 август е регистрирано последното му престъпление – нападение над кърджалийско такси. Водачът е бил заплашен с оръжие, а автомобилът му Дачия противозаконно отнет.

Бягството на Пъпиша от полицията преди година и неуспехът на властите да го заловят при последвалите нападения създадоха психоза сред шофьорите на жълти коли. Тогава те разлепиха плакати със снимка на Пъпиша по автобусните спирки в областния град.

Петър Попов – Пъпиша е роден в харманлийското село Славяново. Има 10-годишна присъда за извършени две въоръжени нападения над таксиметрови шофьори, издадена от Хасковски окръжен съд и потвърдена на по-горна инстанция. При обжалването й той се възползвал от недоглеждане, заменило мярката му „задържане под стража“ в „подписка“ и избягал.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2007 01:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.