Заловиха рецидивиста Пъпиша от Славяново

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2007 01:39

Заловиха рецидивиста Пъпиша от Славяново

Вчера полицията задържа рецидивиста от село Славяново Петър Попов – Пъпиша. От съобщението на полицията става ясно, че това е станало при съвместна операция, координирана между три областни полицейски дирекции. 43-годишният престъпник е арестуван във влака от Бургас за София, при паспортна проверка, когато е представил чужда лична карта на един от похитените таксиметрови шофьори. При задържането си Пъпиша е оказал и съпротива

Над 50 пътници са станали свидетели на ареста. У него е намерен преправян газов пистолет, който предстои да се изследва, за да се установи дали с него са извършвани и други престъпления. Пред хасковските криминалисти Петър Попов е направил пълни самопризнания за последните 4 грабежа и е посочил мястото, където се намира колата на последния нападнат от него човек.

Петър се е крил в Гърция. Там той е влязъл през „зелена граница“, съобщават от полицията. Преди да напусне България е извършил още 3 нападения в различни региони на страната. Завърнал се е преди около месец. На 27 август е регистрирано последното му престъпление – нападение над кърджалийско такси. Водачът е бил заплашен с оръжие, а автомобилът му Дачия противозаконно отнет.

Бягството на Пъпиша от полицията преди година и неуспехът на властите да го заловят при последвалите нападения създадоха психоза сред шофьорите на жълти коли. Тогава те разлепиха плакати със снимка на Пъпиша по автобусните спирки в областния град.

Петър Попов – Пъпиша е роден в харманлийското село Славяново. Има 10-годишна присъда за извършени две въоръжени нападения над таксиметрови шофьори, издадена от Хасковски окръжен съд и потвърдена на по-горна инстанция. При обжалването й той се възползвал от недоглеждане, заменило мярката му „задържане под стража“ в „подписка“ и избягал.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 4, 2007 01:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама