Задържат за постоянно харманлийски каналджии

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2017 21:43

Задържат за постоянно харманлийски каналджии

Акценти

 • При задържането 17-годишният харманлиец И.М. удаил полицейски служител, за което е образувано отделно досъдебно производство.

Свързани публикации

Районна прокуратура -Свиленград е внесла искане в съда за задържане под стража на четирима харманлийци – 17-годишния И. М., Лозко Г., на 20 г., Милен П., на 29 г., Иво П., на 29 г., и Билал С., на 19 г., афганистански гражданин. Те са обвинени в това, че подпомагали мигранти от Афганистан, Пакистан и Ирак, да пребивават и преминават през България.

От съобщението става ясно, че разследването е започнало на 16 април, след като семейство иракски граждани били изнудвани с 15 000 долара. Парите са им искани, за да им бъде върната тяхната едногодишна дъщеря.

Иракското семейство, пакистанци и афганистанци, общо 11 лица, са били преведени с лодки през река Марица от Турция в Гърция, а след това в България на 16 април 2017 г. от двама афганистански каналджии, които ги оставили до Капитан Андреево. Там ги очаквали автомобили. Част от иракското семейство, едногодишна им дъщеря, заедно с роднина, била качена в една от колите, която отпътувала. Родителите на едногодишното бебе не успели да влязат в колите и останали заедно с по-голямото си дете край селото. Там били задържани от патрули на „Гранична полиция“.

Майката и бащата на едногодишното бебе подали жалба, че детето им е отведено с останалите мигранти и не знаят къде се намира.

Останалите нелегалните мигранти и едногодишното бебе, същия ден, били превозени до къща в Харманли.

На 19 април 2017 г. детето е било транспортирано заедно с групата до София с два автомобила. Там е трябвало да бъде предадено на родителите срещу 15 000 долара. Едната кола се движела като пилотна и в нея пътували тримата обвиняеми, а втората била шофирана от четвъртия. При пристигането си в столицата, групата мигранти били задържани от служители на полицията. При  арестуването 17-годишният обвиняем И.М. оказал съпротива на служителите на МВР, в резултат, на което са причинени телесни увреждания на полицейски служител, за което е образувано отделно досъдебно производство.

Билал С. е осъществявал връзка с турски каналджии. Той се намира в България от 2015 г. , като от тогава е в производство по предоставяне на статут на бежанец. Няма криминални прояви.

Останалите четирима обвиняеми са осъждани и имат  висящи досъдебни производства, се казва в съобщението на прокуратурата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2017 21:43
Напиши коментар

2 Коментара

 1. Blqblq май 2, 20:31

  Много сте тъпии :dddd отвличане лягайтеее са завивайтеее мишкиии

  Отговори на този коментар
 2. Догмастер април 22, 13:35

  Най-сетне тези келешчета си намериха майстора!Време беше отдавна да ги каушат.От такива дроги и неграмотници града няма нужда!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама