Задържат за постоянно харманлийски каналджии

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2017 21:43

Задържат за постоянно харманлийски каналджии

Акценти

 • При задържането 17-годишният харманлиец И.М. удаил полицейски служител, за което е образувано отделно досъдебно производство.

Свързани публикации

Районна прокуратура -Свиленград е внесла искане в съда за задържане под стража на четирима харманлийци – 17-годишния И. М., Лозко Г., на 20 г., Милен П., на 29 г., Иво П., на 29 г., и Билал С., на 19 г., афганистански гражданин. Те са обвинени в това, че подпомагали мигранти от Афганистан, Пакистан и Ирак, да пребивават и преминават през България.

От съобщението става ясно, че разследването е започнало на 16 април, след като семейство иракски граждани били изнудвани с 15 000 долара. Парите са им искани, за да им бъде върната тяхната едногодишна дъщеря.

Иракското семейство, пакистанци и афганистанци, общо 11 лица, са били преведени с лодки през река Марица от Турция в Гърция, а след това в България на 16 април 2017 г. от двама афганистански каналджии, които ги оставили до Капитан Андреево. Там ги очаквали автомобили. Част от иракското семейство, едногодишна им дъщеря, заедно с роднина, била качена в една от колите, която отпътувала. Родителите на едногодишното бебе не успели да влязат в колите и останали заедно с по-голямото си дете край селото. Там били задържани от патрули на „Гранична полиция“.

Майката и бащата на едногодишното бебе подали жалба, че детето им е отведено с останалите мигранти и не знаят къде се намира.

Останалите нелегалните мигранти и едногодишното бебе, същия ден, били превозени до къща в Харманли.

На 19 април 2017 г. детето е било транспортирано заедно с групата до София с два автомобила. Там е трябвало да бъде предадено на родителите срещу 15 000 долара. Едната кола се движела като пилотна и в нея пътували тримата обвиняеми, а втората била шофирана от четвъртия. При пристигането си в столицата, групата мигранти били задържани от служители на полицията. При  арестуването 17-годишният обвиняем И.М. оказал съпротива на служителите на МВР, в резултат, на което са причинени телесни увреждания на полицейски служител, за което е образувано отделно досъдебно производство.

Билал С. е осъществявал връзка с турски каналджии. Той се намира в България от 2015 г. , като от тогава е в производство по предоставяне на статут на бежанец. Няма криминални прояви.

Останалите четирима обвиняеми са осъждани и имат  висящи досъдебни производства, се казва в съобщението на прокуратурата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 21, 2017 21:43
Напиши коментар

2 коментара

 1. Blqblq май 2, 20:31

  Много сте тъпии :dddd отвличане лягайтеее са завивайтеее мишкиии

  Отговори на този коментар
 2. Догмастер април 22, 13:35

  Най-сетне тези келешчета си намериха майстора!Време беше отдавна да ги каушат.От такива дроги и неграмотници града няма нужда!

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Calculator