Търсят 600 да помагат при охрана на границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2017 12:43

Търсят 600 да помагат при охрана на границата

Главна дирекция „Гранична полиция“ обяви процедура за заемане на 600 вакантни работни места. Те са за сътрудник, охрана/граничен контрол. Тя бе въведена през миналата година, като част от мерките, с които МВР смята да засили борбата срещу битовата престъпност и охрана на границата.
С наетите ще бъде сключен срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда. Възнаграждението ще бъде 515 лева, а към него се начислява добавка за работа в МВР, в размер на 5 %, с което се формира основната заплата.
Щатите бройки са за гранични управления в Бургас, Царево, Малко Търново, Средец, Болярово, Елхово, Лесово, Свиленград, Капитан Андреево,
Критериите за назначаване са твърде занижени, не се изисква никаква физическа подготовка. Необходимо е само кандидатите да имат завършено средно образование, да не са съдени и да не са по-възрастни от 60 години. Не е нужна нито специалност, нито квалификация, нито професионален опит.
От тях се изисква да оказват съдействие на гранични полицейски наряди (ГПН) в зоната за отговорност. Ще могат да задържат лица, нарушили граничния режим или охраната и/или пропускателния режим в района на охранявания обект, съгласно чл. 140а от ЗМВР.
За Граничен контролно – пропускателен пункт – Лесово се търсят 26 бройки, за Гранично полицейско управление – Свиленград 72, а Граничен контролно – пропускателен пункт – Капитан Андреево – 40.
Срокът за подаване на заявленията и необходимите документи е 30 дни, от датата на публикуване. Той изтича на 10 май.
Процедурата по назначаване включва запознаване с документите на кандидатите и допускане до участие в процедурата на тези, които отговарят на изискванията. След това ще има интервю за оценка на професионалните мотивация и познания.

В момента най-популярната професия в България е охранител. Близо 300 000 човека извън полицията, охраняват частни, държавни и обществени имоти. Въпреки това битовата престъпност е на високо ниво, а държавата не може да се справи с нея. 

Снимка: интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2017 12:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама