Търсят 600 да помагат при охрана на границата

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2017 12:43

Търсят 600 да помагат при охрана на границата

Главна дирекция „Гранична полиция“ обяви процедура за заемане на 600 вакантни работни места. Те са за сътрудник, охрана/граничен контрол. Тя бе въведена през миналата година, като част от мерките, с които МВР смята да засили борбата срещу битовата престъпност и охрана на границата.
С наетите ще бъде сключен срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда. Възнаграждението ще бъде 515 лева, а към него се начислява добавка за работа в МВР, в размер на 5 %, с което се формира основната заплата.
Щатите бройки са за гранични управления в Бургас, Царево, Малко Търново, Средец, Болярово, Елхово, Лесово, Свиленград, Капитан Андреево,
Критериите за назначаване са твърде занижени, не се изисква никаква физическа подготовка. Необходимо е само кандидатите да имат завършено средно образование, да не са съдени и да не са по-възрастни от 60 години. Не е нужна нито специалност, нито квалификация, нито професионален опит.
От тях се изисква да оказват съдействие на гранични полицейски наряди (ГПН) в зоната за отговорност. Ще могат да задържат лица, нарушили граничния режим или охраната и/или пропускателния режим в района на охранявания обект, съгласно чл. 140а от ЗМВР.
За Граничен контролно – пропускателен пункт – Лесово се търсят 26 бройки, за Гранично полицейско управление – Свиленград 72, а Граничен контролно – пропускателен пункт – Капитан Андреево – 40.
Срокът за подаване на заявленията и необходимите документи е 30 дни, от датата на публикуване. Той изтича на 10 май.
Процедурата по назначаване включва запознаване с документите на кандидатите и допускане до участие в процедурата на тези, които отговарят на изискванията. След това ще има интервю за оценка на професионалните мотивация и познания.

В момента най-популярната професия в България е охранител. Близо 300 000 човека извън полицията, охраняват частни, държавни и обществени имоти. Въпреки това битовата престъпност е на високо ниво, а държавата не може да се справи с нея. 

Снимка: интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 22, 2017 12:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.