Задържаха за постоянно муле на “ало” измамници

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2019 17:55

Задържаха за постоянно муле на “ало” измамници

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #10/138 8-14 март 2019 г.

Свързани публикации

Съдът в Харманли остави с постоянна мярка „задържане под стража“ Т.С., на 63 г., от село Славяново, като обвиняем в измама. Делото му се гледаше в понеделник, 5 март. Той е подведен под отговорност за това, че на 26 февруари в Харманли, в съучастие с неизвестни лица, възбудил и поддържал в заблуждение 72-годишна жена и с това й причинил имотна вреда, което е престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1 във вр. чл. 209, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Тогава жената, подмамена от поредния „ало“ измамник, предала на Т.С., дошъл в двора на къщата й на улица „Поп Стоян Чолака“, 480 лева и 6-грамов златен синджир, 2 златни монети и 3 златни пръстена.
Задържаният е бил вербуван за операцията ден преди измамата. Първо измамниците се обадили на жена, живееща в Славяново, като й казали, че им трябва човек за работа с шофьорска книжка. Тя се сетила за Т.С. и отишла у тях. Взела му трите имена и телефонния номер и после ги издиктувала на измамниците. След това те му се обадили и му съобщили, че им трябва човек, който да закара алуминиева дограма от Харманли до Русе. Накарали го да иде на автогарата и да чака нареждане. По-късно му се обадили, като посочили адрес в Харманли, от където трябва да вземе торба от една жена. Мъжът изпълнил възложената задача. Според полицията, пострадалата му е предала 480 лева, които поставила в чанта и хвърлила от прозореца на втория етаж на къщата си, заедно със златен синджир, две златни монети и три златни пръстена.
На другия ден Т.С. взел по същата схема от друга жена от Харманли още 970 лева.
След това по телефона му наредили да отиде да чака на автогарата в Хасково. Там престоял до късно, станало му зле и отишъл до Бърза помощ, където прекарал нощта. На другия ден получил обаждане да отпътува за автогарата в Кърджали. след като не му се обадили повече, той се прибрал в Славяново, където бил задържан от полицаите.
Историята се разплела, когато таксиметров шофьор, прочел за измамата в медиите, се сетил, че на тази дата е возил човек до улица „Поп Стоян Чолаков“ в Харманли. Информацията е подадена в РУП.
Полицаите са открили част от парите и златото у Т.С. Мярката му за неотклонение е обжалвана и ще бъде гледана на 12 март в Хасковския окръжен съд.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 8, 2019 17:55
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Elena Gospodinova март 8, 22:11

    Погледни календар за коя година се отнася ….

    Отговори на този коментар
  2. Balochistan март 8, 18:42

    ‘Баси шантавите пенсионери.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама