За Валери Жаблянов правителството може само да властва и разпределя

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 23, 2018 15:36

За Валери Жаблянов правителството може само да властва и разпределя

Мнозинството в България е движено от един мотив да властва и да разпределя. Това бе заключението на депутатът от БСП Валери Жаблянов, който бе на среща в Свиленград в понеделник, 18 юни. Според него управляващите се държат грубиянски, не искат да водят разговор за развитието на страната. Според него сме потънали в тресавище и дори водещите политици не са наясно какво трябва да се направи. Той определя това като тежък политически момент, защото ако управляващите са наясно, ще може да има разговори по този въпрос.
Каза, че правителството е в постоянна политическа криза, която се отразява пагубно на държавното управление. „Това ни задължава като партия да се поддържаме в добро организационно и политическо състояние, за да може да се поеме държавното управление, когато това се наложи.”
Той се съмнява, че правителство ще изкара цял мандат. “Аз не знам дали БСП към днешния ден може да даде алтернативата, но самата БСП като партия и ние като нейни членове трябва да почувстваме нашата индивидуална отговорност към това, което става в България”, заключи ораторът.
Господин Жаблянов направи кратък анализ на политическата обстановка. В него засегна неравномерно развитие на страната, силна демографска криза. „Безработица няма, защото младите хора напускат“, заключи той.
За него генералният политически въпрос днес в България е – абсолютно различната оценка, която има правителството за състоянието за нещата, оценката на опозицията, в лицето на БСП. “Ние считаме че българската икономика дава някакви формални индикатори за развитие, които се използват от правителството за реклама. Има известни признаци на икономически живот, но в по-големите центрове.“
За него трябва да се промени цялостната философия на управление на държавата.
Най-актуалните въпроси на съвременна българска политика са и най-голямата тайна на България, а те според него са елементарни и прости. Трябва само да се разбере кой дава заемите на България и при какви условия и кой определя вътрешните цени на нивото на потреблението.
Заключението му е, че българските граждани нямат точна информация от медиите за случващото се. „Те трябва да информират обективно за реалните проблеми на българското общество, а като пусна телевизията виждам различна картина”, обрисува ситуацията той.
Двете посещения в Русия на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов възстановили политическия диалог, но пълното възстановяване на търговските и икономически отношения е доста далече.
Според него трудно ще потръгнат нещата с големите проекти АЕЦ “Белене” и газопровода.
Политиката към Македония той определи като провал.
Имаше няколко въпроса към госта. Единият бе свързан със закриването на Свиленградската митница, а другият бе за пенсиите.
Срещата бе водена от председателя на Общински съвет на БСП Георги Илиев и бе част от проекта „Гласът на Сакар“. На нея присъстваше и народният представител от Свиленград – инж. Никола Динков.
Гостът поздрави БСП – Свиленград за енергията, с която подхожда към най ключовите въпроси.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 23, 2018 15:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама