За трети път търсят доставчик на медицинска апаратура

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2020 07:49

За трети път търсят доставчик на медицинска апаратура

За трети път обявиха обществена поръчка за доставка на техника на болницата в Харманли. По първата позиция е включена доставка, монтаж и обучение на персонала за работа със стационарно устройство за рентгенови снимки и с уред за мамография.
Втората позиция е за доставка и регистрация на специализирано превозно средство – линейка тип „Б“
Под № 3 включва обучение на персонала за работа с 3-канален електрокардиограф, перфузори, доставка и монтаж на пулсова оксиметрия, операционна лампа, преносима аспирационна помпа за ОАИЛ, вакуумна помпа, инфузионна помпа, спирометър, електрическо родилно легло, кувьоз, реанимационна маса за новородени, преносим цветен ултразвук, електрокоагулатор, ЕКГ устройство, монитори, детско легло, бебешко легло (легло за новородени), нощни шкафчета, стойка за интравенозна инфузия.
Първата поръчка бе със срок 18 юни 2018 г. и включваше 4 позиции: за рентгеново оборудване, за линейка, за оборудване за физиотерапия и друго болнично.
По две от позициите бяха избрани доставчици.
Втората поръчка бе със срок 22 март 2019 г. и чрез нея се търсеше доставчик на рентгеново и болнично оборудване за нуждите на “МБАЛ Харманли“.
Оборудването е по проект на общината по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020“.

През септември 2019 г. от „МБАЛ – Харманли“ ЕООД обявиха открита процедура за покупка на нов 16-срезов томограф за 375 000 лева без ДДС. Средствата няма да са от ЕС. В условията на поръчката бяха обявени параметри, близки до медицинска техника, произвеждана от фирмата „Дженерал Електрик“.
Два дни преди крайния срок за подаване на документи, на 21 октомври, управителят на “МБАЛ-Харманли“ ЕООД, д-р Златка Чанкова отмени процедурата. Причината е подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията от „Сименк Хелткеър“ ЕООД.
В нея жалбоподателят твърди, че в техническата спецификация към обществената поръчка са заложени дискриминационни условия и изисквания, даващи предимство на конкретни производители и доставчици на определена марка компютърни томографи, което представлява нарушение на чл. 49, ал. 1 от ЗОП. Излага подробни мотиви в тази насока.
До момента няма друга процедура на покупка на такава техника от харманлийската болница.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2020 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама