Доставка на дрога с планер от България, разследват турските власти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 23, 2020 08:46

Доставка на дрога с планер от България, разследват турските власти

Турските власти разследват случай на пренасяне на дрога с делта планер от България. За това съобщава техният сайт „Хюриет“.
На 21 януари около 16:00 часа екип от жандармеристи са претърсили гориста местност Кору, край село Долхан, вилает Къркларели, на около 30 километра от границата.
Там, след сигнал, те открили 6 торби. При преглед установили, че в тях има лекарства, но след внимателна проверка е било установено, че съдържат наркотик. Изследването показало, че това веществото се счита за генетично модифициран канабис. След разследването от прокурор торбите са откарани в провинциалното жандармерийско командване. Торбите били открити от овчар. Сутринта той видял човек, дошъл да ги прибере. Заподозреният, след като разбрал, че е видян, избягал с кола с български регистрационни табели. Властите в Турция смятат, че товарът е бил пренесен през нощта с планера от България
Провежда се работа по разкриването на автомобила и заподозрения, за което са предупредени и граничните власти.
Ден преди това, на 20 януари, на ГКПП „Капитан Андреево“ откриха 11.200 кг дрога в лек автомобил, марка „Ауди А5”. Той е намерен при извършена щателна митническа проверка. При нея в кухините на купето, под лявата и дясната пластмасови кори, намиращи се под задните ляв и десен прозорец на автомобила, са открити 40 пакета, съдържащи зелена суха листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Наркотичното вещество е на стойност 44 800 лева.
По-късно Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 44-годишен български гражданин В.В. за опит за контрабанда на марихуана.

С постановление от 21 януари той е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването по случая продължава.
От началото на годината това е вторият по-сериозен регистриран случай за пренасяне на дрога през границата.

20-годишен харманлиец е задържан за съхранение на наркотик. На 21-ви в 14:30 часа териториалните полицаи са му извършили проверка на улица „Районна“ в града. В дрехите му е открито пликче със суха зелена листна маса – канабис, с тегло 2 грама. Заведеното бързо производство е по чл. 354-а ал.3 т.1 от НК.

Снимка: „Хюриет“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 23, 2020 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама