За два часа до столицата, по магистрала или с влак

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2016 17:28

За два часа до столицата, по магистрала или с влак

Акценти

  • На тържествата присъстваха депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Евгения Ангелова, министърът на транспорта Ивайло Московски, заместник-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, кметът на Хасково Добри Беливанов, кметове от съседни общини

Свързани публикации

След като цялата нова железница се пусне в експлоатация, до София ще може да се стигне за 2 часа. Горе долу толкова е времето и по магистралата. Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес за два часа откри два инфраструктурни обекта в областта. Първо той, заедно с областния управител Станислав Дечев и кметът на Симеоновград – Милена Рангелова прерязаха трицветната лентичка на рехабилитирания стоманен мост. След като всички гости преминаха пеш по новото съоръжение, Бойко Борисов се срещна с родителите на загиналите деца на Великден през 2012 година.

След това той и всички официални лица се качиха на специалния влак, който ги отведе на гарата на Любимец. Там, пред събралото се множество господин Борисов разговаряше с хората и им даваше автографи. На тържествената церемония кмета на града Анастас Анастасов, припомни, че първата гара в Любимец е построена преди 143 години и сега се открива нова. В знак на благодарност той подари на премиера картина, а министър Ивайло Московски удостои с почетен знак на общината.

Министър-председателят призна, че влаковете с които сега оперира БДЖ са стари и са необходими пари за нови. Това можело да стане, само ако се води сериозна борба с контрабандата. Оттам дошли и средствата за изграждането на инфраструктурата в страната, обясни той.

По време на пътуването с влака, на мултимедия би демонстрирана новата система за продажба на билети. Това е четвъртия опит да се въведе такава и ако той е успешен, от есента кондукторите ще са с таблети, а билети за влака ще може да се купуват от всяко електронно устройство или от гара.

simeonovgradmanolov_Diana

baiko_vlak (1) baiko_vlak (3)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2016 17:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.