За два часа до столицата, по магистрала или с влак

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2016 17:28

За два часа до столицата, по магистрала или с влак

Акценти

  • На тържествата присъстваха депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и Евгения Ангелова, министърът на транспорта Ивайло Московски, заместник-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, кметът на Хасково Добри Беливанов, кметове от съседни общини

Свързани публикации

След като цялата нова железница се пусне в експлоатация, до София ще може да се стигне за 2 часа. Горе долу толкова е времето и по магистралата. Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес за два часа откри два инфраструктурни обекта в областта. Първо той, заедно с областния управител Станислав Дечев и кметът на Симеоновград – Милена Рангелова прерязаха трицветната лентичка на рехабилитирания стоманен мост. След като всички гости преминаха пеш по новото съоръжение, Бойко Борисов се срещна с родителите на загиналите деца на Великден през 2012 година.

След това той и всички официални лица се качиха на специалния влак, който ги отведе на гарата на Любимец. Там, пред събралото се множество господин Борисов разговаряше с хората и им даваше автографи. На тържествената церемония кмета на града Анастас Анастасов, припомни, че първата гара в Любимец е построена преди 143 години и сега се открива нова. В знак на благодарност той подари на премиера картина, а министър Ивайло Московски удостои с почетен знак на общината.

Министър-председателят призна, че влаковете с които сега оперира БДЖ са стари и са необходими пари за нови. Това можело да стане, само ако се води сериозна борба с контрабандата. Оттам дошли и средствата за изграждането на инфраструктурата в страната, обясни той.

По време на пътуването с влака, на мултимедия би демонстрирана новата система за продажба на билети. Това е четвъртия опит да се въведе такава и ако той е успешен, от есента кондукторите ще са с таблети, а билети за влака ще може да се купуват от всяко електронно устройство или от гара.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2016 17:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама