За 2 дни – три случая с нелегални бежанци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2016 09:28

За 2 дни – три случая с нелегални бежанци

За два дни има регистрирани три случая, свързани с нелегално прекарване на емигранти на българска територия.
Най-напред дойде информация от БТА, че мъж от Харманли е задържан и срещу него има производство за каналджийство, след като полицаи от Царево са го хванали да превозва 26 мигранти. Бусът му, Мерцедес „Вито“, е бил спрян край Ахтопол. В купето на превозното средство е имало 9 мъже, 13 жени и 4 деца без документи, които твърдят, че са граждани на Ирак.
Задържаният е на 35 години и живее в квартал „Изгрев“.
На другия ден се получи друга информация, този път от Гранична полиция. От там съобщават, че 35-годишен мъж, с инициали Д.А., е арестуван за превозването на 13 нелегални мигранти. Лицето е от близко до Харманли село и е познато на полицаите с тази си дейност.
Граничарите забелязали на 9 август следобед Аудикомби между селата Сладун и Студена. Подали сигнал за спиране, но шофьорът не се подчинил. Започнало преследване и от други патрулки и на изхода на Свиленград водачът на аудито спрял в аварийната лента.
Харманлиецът отворил вратата и побягнал, но бил задържан от полицаи. В колата му са открити 13 нелегални мигранти – 4 мъже, 3 жени и 6 деца. Всичките са без документи за самоличност, представили са се за сирийци.
На трети случай се натъкнаха жителите на село Рогозиново, след като надвечер на площада в селото се появиха четирима мигранти. Те са били оставени там от зелена кола, която е изчезнала. Бежанците са отведени в специализиран център.
Вече има няколко случая на осъдени българи – трафиканти. Тази седмица Окръжният съд потвърди присъда на Свиленградския съд, с която в затвора отиват и двама афганистанци. Те вече познават пътеките през охраняваната наша граница и на 10 декември миналата година прекарали 34 бежанци. Тъй като това им е за втори път, съдът ги осъди на 1 година и 8 месеца и глоба от по 15 хил. лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2016 09:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама