За 2 дни – три случая с нелегални бежанци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2016 09:28

За 2 дни – три случая с нелегални бежанци

За два дни има регистрирани три случая, свързани с нелегално прекарване на емигранти на българска територия.
Най-напред дойде информация от БТА, че мъж от Харманли е задържан и срещу него има производство за каналджийство, след като полицаи от Царево са го хванали да превозва 26 мигранти. Бусът му, Мерцедес „Вито“, е бил спрян край Ахтопол. В купето на превозното средство е имало 9 мъже, 13 жени и 4 деца без документи, които твърдят, че са граждани на Ирак.
Задържаният е на 35 години и живее в квартал „Изгрев“.
На другия ден се получи друга информация, този път от Гранична полиция. От там съобщават, че 35-годишен мъж, с инициали Д.А., е арестуван за превозването на 13 нелегални мигранти. Лицето е от близко до Харманли село и е познато на полицаите с тази си дейност.
Граничарите забелязали на 9 август следобед Аудикомби между селата Сладун и Студена. Подали сигнал за спиране, но шофьорът не се подчинил. Започнало преследване и от други патрулки и на изхода на Свиленград водачът на аудито спрял в аварийната лента.
Харманлиецът отворил вратата и побягнал, но бил задържан от полицаи. В колата му са открити 13 нелегални мигранти – 4 мъже, 3 жени и 6 деца. Всичките са без документи за самоличност, представили са се за сирийци.
На трети случай се натъкнаха жителите на село Рогозиново, след като надвечер на площада в селото се появиха четирима мигранти. Те са били оставени там от зелена кола, която е изчезнала. Бежанците са отведени в специализиран център.
Вече има няколко случая на осъдени българи – трафиканти. Тази седмица Окръжният съд потвърди присъда на Свиленградския съд, с която в затвора отиват и двама афганистанци. Те вече познават пътеките през охраняваната наша граница и на 10 декември миналата година прекарали 34 бежанци. Тъй като това им е за втори път, съдът ги осъди на 1 година и 8 месеца и глоба от по 15 хил. лева.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 14, 2016 09:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.