„Язаки“ сменят мениджмънта си

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 14, 2015 15:55

„Язаки“ сменят мениджмънта си

Акценти

  • Фирмата продължава да наема безработни лица от бюрата по труда
  • Работят се кабели и инсталации предимно за автомобили Рено, Форд и Едисон.

Свързани публикации

Ново ръководство има отдела на Човешките ресурси в японската компания,,Язаки“ в Ямбол от няколко дни. Десислава Николова е новият Мениджър на Човешките ресурси. Тя зае поста от госпожица Ирена Дренкова, която беше на него още от създаването на предприятието в Ямбол. Ръководител на отдела става Айля Джан. За здравето, безопасността и околната среда ще отговаря Ваня Атанасова.

Отговорник на администрацията е Албена Хандърова, а на производство -3 е Милена Вълкова. Отговорник на производство 1 и 2 на индиректния персонал е Маргрет Райчева. Длъжността на ръководител отдел е на Боряна Димитрова, а за административните услуги отговаря Кремена Тодорова.

Към настоящия момент предприятието се управлява от прокуриста Метин Тюрк, но се очаква поста на управителя да бъде зает отново от литовката Рома Будриене. Тя бе втората поред на това място след Уве Абрахам и отскоро е отново в Ямбол.

Още преди пенсионирането на последния управител Синан Кар в заводите на ,,Язаки“ в Ямбол и Сливен пристигнаха екипи на наблюдаващи специалисти от Турция. Сред тях са и известни имена на основоположниците на предприятието в Ямбол като Илкер Казълкушак и Хасан Акън.

Според собствени източници около 40 човека на ръководна длъжност предстои да бъдат сменени. Ключови ръководни постове в П-1 и П-2 обаче все още продължават да бъдат заемани от елховлии. Радостин Минчев на ,,Язаки“ Сливен, а Павел Гайтанджиев на ,,Язаки,“ – Ямбол. Независимо, че част от 2 производство отдавна премина във фирмите ,,Зенон -М“, и ,,Тера“.

Въпреки голямото текучество и обстоятелствата довели до промени фирмата продължава да наема на работа безработни лица от бюрата по труда. Работят се кабели и инсталации предимно за автомобили Рено, Форд и Едисон.

През изминалата година предприятието бе избрано за работодател на годината и е едно от най големите в страната. В него работят около 500 души от Елхово, Ямбол, Тополовград, Нова Загора , Сливен, както и от съседните им градове и села.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева октомври 14, 2015 15:55
Напиши коментар

5 Коментара

  1. rabotnik tam февруари 3, 22:29

    Tazi statiq e piar, i mnogo neshta ne sa verni. Turcite razsipaha zavoda, a drugite koito produljavat da go razgrabvat sega sa litovcite. Litovkite sa tuk poradi dve pri4ini : 1. Da opavat pari ot komandirovkite(bez da rabotqt, zashtoto sa murzelivi),
    2. Za ….* turizam, i da se napivat sqka ve4er.
    Tova e samata istina.

    Отговори на този коментар
  2. ruska Georgieva октомври 21, 14:53

    Автомобилите,,Едисон“ са комбинация между ,,Дамлер Крайслер,, и ,,Рено Туйнго,,
    Авторката на въпросната статия специализира във френския град Дуе в ,,Сименс-Язаки-електрически системи и технологии,,.Което пък е в непосредствена близост до заводът на ,,Рено,,-,,Жорж Бизе,, в Дуе-Северна Франция.
    от авторката на статията

    Отговори на този коментар
  3. елховец октомври 17, 18:37

    Единствената грешка е, че 500 души са работниците само от Елхово в Язаки, а не като цяло в страната. Всичко останало са глупости. Метин Тюрк наистина е прокурист, а Синан Кар лично даде изявление по медиите,че се пенсионира.

    Отговори на този коментар
  4. galina октомври 17, 15:24

    Ако става въппос за Радостин Минчев от Елхово по-скоро е слагач и подмазвач! Всички знаят за корупционните му схеми, но си траят!

    Отговори на този коментар
  5. Илчин октомври 15, 21:01

    В каква връзка е написана тази статия – реклама информация .. или се наричате вече Клюкарнюз. Може да има желание Харманли да мине към Ямболска област ми вземете организаирайте референдум тогава . Ямбол си е по-добре от Аскю .
    Явно тотално неразбиращ човек е писал по-горните думи :
    1-во В Язаки България работят 5000 души и в двата им завода в Ямбол и Сливен (не 500)
    2-о Кола марка Едисон не съществува (санмо в главата на автора)
    3-о Гайтанджиев и Мнчев са едни от кадърните хора в завода
    4-о Смени при мениджмънта започнаха от юни месец , не зная защо пишете ,че „започват“
    5-о Синан Кар не бе пенсиониран а изритан поради некадърността си и докарването на предприятието до фактически фалит
    6-о Метин Тюрк е човека , който коли и беси той е мениджъра на завода
    7-о в момента в Язаки турския мениджмънт се стреми да разсипе завода чрез масови безпричинни уволнения и на кадърни и на некадърни ръководни кадри и друг персонал
    8-о Тим от наблюдаващи специалисти НЯМА има слушалки или т.нар „таск форс“тим от турци чиято цел е да клеветят българите
    9-о Кабели не се „работят“ те се режат кримпират и т.н.
    10-о скоро ще имате удоволствието да се „запознаете“ с работодателя Язаки и в Аскзвско .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама