Яне иска промяна на промяната

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 31, 2010 18:09

Яне иска промяна на промяната

Акценти

  • Вестник „Харманлийски НОВИНИ“, брой 4#362, 29 януари – 4 февруари 2010 г.
  • Срещата бе под надслов “Тайните на прехода и новата власт”.

Свързани публикации

На срещите си народа Яне Янев бе придружаван от съпартийците си Тодор Велков, Бисерка Петрова от Монтана, Димитър Гонев от Перник и Дарин Манов от Плевен.

Според депутатите от РЗС в нито една сфера на държавното управление нищо реално не се е случило. Нито в здравеопазване, нито в социална политика, нито в земеделието, нито в околна среда, нито в културата. “Единствено виждаме обещания само пред медиите, а хората съществуват в мизерия”, каза Яне и допълни: “Ние считаме, че който и да дойде при тази система е обречен на провал – независимо дали е цар или генерал. Той каза, че 40% от потребителските кредити били просрочени, а през април ще се влезе в тежка банкова криза която сега се крие, и е непреодолима, ако не се вземат спешни мерки. Най потърпевши щели бъдат обикновените българските хора

Според г-н Янев ако Илиян Михов стане вицепремиер и отговаря за банковата система, чиято специалност е така наречения плаващ борд, ще има давалвация на националната валута. В момента реалното съотношение на едно евро е 5.57 лв. Те искат първата стъпка да бъде 1 евро – 4 лева и пенсиите от 200 ще станат 400 лева. Бойко обещал рязко да вдигне пенсиите, подигра се, с 25 лева им даде – това е позорно обстоятелство.

Съдебната система била политическа зависима и служела на икономико-политическата олигархия, затова искат там да има рестарт. Тази демокрация при посттоталитарна държава била изчерпана. Трябвало да бъде изпратена в историята, заедно с конституцията, която написал Андрей Луканов. Да се започне отначало.

“Ако някой ви лъже, че може да направи сериозно реформи при тези правила – не му вярвайте. Държавата на практика е парализирана, защото е взета на концесия от политико-икономическата мафия с така наречените олигарси. Считаме, че е дошло времето българските граждани да си вземат държавата от тях.. Затова сме дошли, да ви чуем и да ви кажем за нашите политически ходове. Не сме в пленарна зала, за да гласуваме поредните казионни поправки, поредния парламентарен фарс, който нищо не променя”, каза Яне

Ако мислят, че БСП, ГЕРБ, Атака и Костов ща направят промяната значи продължаваме да живеем в една мрачна приказка, от която няма излизане вече 20 години. Те нямат необходимост от промяна на конституцията.

Трябва да има промяна във всички власти и да се започне от местната, където нямало различия по идейни съображения, нямало леви и десни, а конюнктура Съветниците са се превърнали в брокери, или по-скоро амбулантни търговци които търгували с влияние и изпълняват волята на кмета. Голям проблем имало с малките градчета и България можело да се превърне в държава с няколко мегаполиса – София, Пловдив, Варна Бургас, малките общини щели да загинат, а спрямо българското село имало 20 години геноцид.

При тази конституция само ще констатираме тези безобразия и ще бъдем безпомощни. На може да има икономика и растеж, когато има кражби навсякъде. Без да има истинска законност никаква икономика не може да има. Ще бъдем една компрадорска държава в която икономико – политическата олигархия – Черепа и други ще държат 80 – 90% от капитала. За да им нов ред, трябва да има нова конституция.

Не предлагаме нови месии. 2001 година дойде мадридския измамник и обеща да цъфнем и вържем. Това стана но с неговата лична кесия. Взе 1 милиард с М. Велчев от суаповата сделка с дълга на страната, взе имоти за 500 млн. евро, продаде БТК без пари, даде на концесия летища и пристанища. От царя се натресохме на пъдаря му.

На въпроса защо не стоят в парламента да бъдат опозиция Яне отговори: “9 народни представители нищо не могат да променят. Направиха така, че от парламентарната трибуна да не се чува нашия глас, защото той е по-силен и принципен. Не искаме да седим там и само за да ги легитимираме. Ще ходим само в петък, когато има парламентарен контрол и има питане и за едно или друго министерско безобразие. Вие чрез нас ще можете да задавате въпроси.”

Моя е грешката с М. Тагарински и аз искам да помоля всички които гласуваха за РЗС да ми простят. В 40 НС бях принуден да направя парламентарна група за да вземем субсидии. Единия от тях бе той, а другия Иван Стаматов

Избирателната система трябва да бъде заложена в конституцията.

Амбициозната ни задача до май месец да направим навсякъде структури на партията, съобщи Тодор Великов, който отговаря за това. Правим събрания да видим каква енергия има.

С псуване пред телевизора промяна не се прави

Запомнете тези думи: ако стоим в къщи пред телевизорите, само слушаме какво се случва и псуваме нищо няма да се промени. България със всеки изминат ден се топи, циганизира, става обект на чужда интервенция. Случайни ли са тези турски сериали по ефира?. Трябва да се обединим като народ да се противопоставим на тази национална трагедия, която е сполетяла България вече 20 години. Имаме сили да го направим. Спасението зависи от нас. Ние ви представяме идея кауза – нова конституция – нова държава.

Искам да ви призова да бъдете достатъчно мъдри и последователни и да си дадете сметка, че България в най-трудни времена са се намирали хора, които са съхранили род и родина. Ако не успеем да съборим това правителство след година и половина ще има местни и президентски избори най-вероятно на една дата. Те ще бъдат един вид референдум на който ще стане ясно дали Бойко Борисов и мафията са овладели държавата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 31, 2010 18:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама