XXVI фестивал вече e съвсем на дневен ред

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 13, 2023 08:01

XXVI фестивал вече e съвсем на дневен ред

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 32/1056, година XX, 01 -07 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Международният театрален фестивал за любителски театри за комедия, сатира и пантомима „Велко Кънев“ /както е пълното му име/ в Тополовград със своето XXVI издание вече е на дневен ред. Началото е на 18 септември, а краят на 24 септември.
Сакарският град, център на малката община, отново ще се изпълни с разнообразен и пъстър живот и хубави преживявания.
Има някои нови моменти спрямо предишните издания на фестивала, един от тях е, че няма да я има така наричаната втора сцена – изнасянето на представления в близки общини.
В програмата ще участват общо 19 театрални състава, като в конкурсната част ще бъдат 17 от тях. Български ще са 12, а останалите 5 ще са от българската диаспора в чужбина – Болград, Тараклия, Цариброд, Перуджа и Торонто, като последните ще участват с две постановки.
По традиция Театърът на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ – Тополовград е извън конкурсната програма и ще участва при откриването с постановката си „Примадони“.
На закриването подарък за участници и публика ще бъде постановката на ДТ „Пловдив“ „Старецът и морето“, с участието на Красимир Ранков.
Най-важният официален гост при откриването на проявата ще бъде вицепрезидентът на България Илияна Йотова, под чийто патронаж се провежда Международният театрален фестивал „Велко Кънев“.
Четиричленен ще е съставът на журито на фестивала: председател – Калин Сърменов и членове: Богдана Костуркова, Александра Сърчаджиева и Вълчо Янев – все добре познати имена и големи приятели на Фестивала и Тополовград. Това засега са най-актуалните новини, свързани с предстоящата театрална проява в Тополовград.
По-долу е пълната програма на 26-ото му издание.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 13, 2023 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама