World Winners Network – в очакване на милиони потребители и големи печалби

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2018 11:49

World Winners Network – в очакване на милиони потребители и големи печалби

Млад екип се е заел да промени света с нов проект, съчетаваш в себе си социална мрежа и потребителско общество. Проектът им се казва World Winners, което в превод на български означава световни победители. Създателите твърдят, че направената от тях платформа ще може да се управлява от нейните потребители, така че всеки от тях ще може да се чувства победител.
Определят проекта си като уникален и са подали документи в патентното ведомство в САЩ.
Приходите от дейността на платформата ще идват от отстъпките, които техните партньори търговци ще правят на клиентите. Те вече имат сключени договори с големи фирми, включително и мултинационални.
Според създателите това е платформа, която съчетава предимствата на социалните медии, пазаруването и блокчейн технологията по начин, по който всички имат полза. Тя ще може да се използва за благотворителност и ще притежава собствена криптовалута. През определен период от време инвеститори и потребители ще могат да получават дивиденти в лева, долари или евро.
От приходите 37.5% ще са за благотворителност. 35% ще за фирмата, която управлява проекта, като от тези пари 40% ще се споделят с инвеститорите. Вложените сега средства ще донесат няколкостотин процента печалба до една година, твърдят създателите.
27.5% от средствата ще се отделят за потребителите и този, който ги е поканил, за да се стимулира разширяването на мрежата.
Как ще става благотворителността?
Всеки потребител ще може да посочва кауза. Тя може да бъде ремонт на градинка в квартала или на църква или как да се запази въздухът на София чист например. Тя ще достигне до милиони потребители и те ще могат да определят къде да дарят парите, генерирани от отстъпки, които ползват. Тук трябва да се отбележи, че те не вземат цялата сума. Ако търговец на горива прави 8% отстъпка, 4 от тях ще отидат за потребителя, а другите 4 ще се отделят за благотворителност.
В зависимост от това колко хора подкрепят каузата, ще е и финансирането й.
Ще използват утвърдени НПО-та, които да контролират изразходването на парите.
Мрежата на World Winners свързва разнообразие от търговци и звездни личности с техните фенове. Създателите вече са привлекли за каузата си над 100 известни българи. Дадоха за пример Димитър Бербатов, който има 5 млн. последователи във Фейсбук, а ФК „Барселона“- 100 млн. Ако те препоръчат на своите фенове да използват World Winners Network и само 10% от тях се присъединят към каузата, това ще генерира сериозни приходи. При така изградената схема и трите страни ще са доволни.
Известните личности ще привличат потребители и така ще подобряват имиджа си. Търговците ще правят отстъпки, но ще печелят от увеличаване на клиентите си. Ще си правят пиар, реклама. Потребителите пък ще са доволни, че в техните сметки са се натрупали средства от кешбека –(cashback), отстъпките, които са им направили търговците.
Амбициите на авторите е да завладеят света бързо. „Надяваме се на външния пазар, където потребителите са милиони. Водят преговори с други държави. В Индия, която е над милиард жители, са се свързали с внука на известния актьор Радж Капур, който е милиардер, каза при представянето в Харманли Даниел Русев, един от създателите.
На 29 април стартират кампанията си едновременно в целия свят, защото се страхуват, че ще ги копират от някои страни. Създателите са определили лимит на инвестициите, за да няма никой пълен контрол над проекта. Те могат за бъдат от 10 000 до 100 000 долара. Който се включи сега, получава и бонус.
Всеки от екипа е работил за сериозни фирми, но сега са решили да се занимават със собствен проект. Данаил Русев е бил дълго време в гейм индустрията. Стефан Стайков е финансист, който над 20 години е работил в известни световни компании. Бил е съветник в някои правителства. В екипа е и Ивайло Василев, Радой Койнов и Владо Каролев.
Започнали са през 2016 година. Проектът им струва около $ 3 млн., а досега са инвестирали около 2 милиона лева.
„Нашето желание е да събудим българина, да подобрим околната среда и да направи света по-добро място”, казват създателите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 13, 2018 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама