Взаимни обвинения за ликвидирането на „Златно зърно“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 22, 2020 09:02

Взаимни обвинения за  ликвидирането на „Златно зърно“

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Дискусия, свързана с ликвидацията на „Златно зърно“, се състоя на последната сесия на ОбС. На нея бе управителят Атанас Атанасов, който разказа част от историята на дружеството, в което има и общинско участие. Той заяви, че основната причина за лошото финансово състояние се е появила, след като не е бил купен специален камион, необходим за работата. От Общината не са превели необходимите пари за това.
Пред съветниците господин Атанасов даде декларация, с която се отказва от заплата си като управител.
Единствено съветникът Пламен Минчев взе отношение по въпроса, защото по негови думи той познава детайлно историята на дружество. Заяви, че са защитавали интересите на общината, а през годините те не са получавали никакви дивиденти от „Златно зърно“, Изведнъж им поискали 50 000 лева за камион. „Господин Атанасов ни обвини, че всички ние имаме вина за това състояние на дружеството. Единствената вина, която имаме ние, е, че не сме го сменили, но ние нямаме контролен пакет и не е могло да бъде направено.
Не може той да се оправдава и това, което размахва, една декларация, е връх на цинизма.“
Господин Минчев обвини съдружниците, че през годините не са давали достатъчна информация за работата на дружеството.
На сесията бе другият съдружник – Владимир Симитчиев, който припомни, че Минчев не може да говори от името на Общинския съвет. Общината имала представител, който контактувал с тях през цялото време и е давана достатъчно информация за това, каквото се прави. В случая ОбС не е съдружник и няма право да критикува работата на дружеството.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 22, 2020 09:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама