Ремонти на улици по селата все пак ще има

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 22, 2020 18:31

Ремонти на улици по селата все пак ще има

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Ремонти на пътища в селата на Тополовградска община все пак ще бъдат извършени. Това ще стане възможно, след като в ОбС бе гласувано решение, с което се изпълнява разпореждане на Министерството на финансите (МФ), което отпуска пари за тях. То касаеше формалното прехвърляне на средства от бюджета на Общината от параграф „Основни ремонти“ в друг – „Текущи ремонти“.
Дебатите по това дали е правомерно, или не, имаше и на юнската сесия на местния парламент, и на последната, на 15 юли. Съветници от ГЕРБ, БСП и БДЦ твърдяха, че това не трябва да се гласува, а опонентите им от „Възраждане“ защитаваха тезата, че това е чиста формалност и просто те изпълняват разпореждане на Министерството на финансите. То отпуска парите за ремонта и без решение на ОбС за промяна в параграфите не може да стане.
На последната сесия се сформира мнозинство, чието положително решение ще бъде изпратено в София преди 31 юли, когато ще се разглеждат и одобряват предложенията от Общините. След това още през лятото ще могат да започнат ремонтите на улиците „Македония“ и „Капитан Петко войвода“ в с. Срем, „Панайот Волов“ в Хлябово, „Васил Левски“ в с. Орлов дол, „Никола Вапцаров“ и „Петко Енев“ в с. Светлина, „Родопи“ в Радовец и „Трети март“ в с. Устрем.
Припомняме, че на миналото заседание на местния парламент съветници от ГЕРБ, БСП и БДЦ гласуваха „против“ това решението за прехвърляне на средства по параграфи и то не бе прието. Техните мотиви бяха, че не искат да спират ремонтиране на улиците по селата и не приемат основните ремонти да се определят като текущи. Макар приемането на това решение да е чиста формалност, без него МФ не може да отпусне парите и чрез неприемането му бяха блокирани ремонтите на тези улици.
Ако последното решение не се обжалва и се представи пред МФ, от там ще отпуснат средствата и ремонтите могат да започнат.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 22, 2020 18:31
Напиши коментар

3 Коментара

  1. гласоподавател юли 23, 17:28

    Нека някой отговорен фактор от общината в Харманли каже какво стана с ремонта на 8 улици и 2 паркинга? А да не се крият като мишки! Лятото ще си замине. Ето линк от Сакарнюз:
    https://sakarnews.info/shte-asfaltirat-oshte-8-ulitsi-i-2-parkinga-v-harmanli/

    Отговори на този коментар
  2. &rG4G(@ юли 23, 13:12

    А харманлийци да пият една студена вода. Наздраве!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама