Второкласничка от Тополовград стана национален първенец за компютърна рисунка

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юни 15, 2016 10:18

Второкласничка от Тополовград стана  национален първенец за компютърна рисунка

Да нарисуваш на компютър рисунка, заслужила Първо място на Национално състезание, не е лесна работа. Нужно е голямо въображение и отлично боравене с възможностите на компютърната програма.
Второкласничката Лиляна Личева от тополовградското Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” показа завидна подготовка в единственото Национално състезание в България по информационни технологии за ученици от 1-4 клас – IT “Знайко.” Състезанието се провежда в 3 кръга и в него участват ученици от цялата страна.
Лиляна, заедно с приятелката си Мария, също от втори клас, бяха единствените представители на Хасковска област. В Националния кръг, който се проведе на 23 април в Пампорово, тя заслужи първо място за втори клас сред 30-те най-добри ученици от всички области, а Мария Атанасова се класира в първата десятка. Лили обяснява, че рисунката, която била по зададената тема “Ваканция на Хавайски остров” нарисувала с много фантазия. “Рисувах това, което си представях, и по-дълго, за да мога да добавя повече елементи. Нарисувах танцьорки в хавайски костюми, които танцуват на пясъка, палма с коксови орехи, мидички, морето, вълните, скачащите делфинчета“ – разказва победителката и допълва: „Представям си хавайското небе много синьо и го направих такова. Предвидих и пяната от сблъсъка на вълните. Хрумна ми идеята за папагалчетата, които държат надпис на хавайски “Добре дошли в Хавай”. Мисля, че рисунката ми стана много красива и затова журито така я оцени. Има дизайн, много е цветна, слънчева, весела.”
Вечерта имало хавайско парти и малките тополовградчанки, облечени в специални костюми изпели популярната песен “Ша-ля-ля”. Дочакали резултатите на следващия ден. “Разплаках се от радост. Много се зарадваха и мама, и г-жа Людмила Янева, моята учителка” – обяснява Лили. Завърнала са с грамота и много подаръци, към които прибавила още една награда – грамотата от кмета на общината.
Лиляна Личева е от класа на Йорданка Стойчева и завърши втори клас с отличен успех. Сега й е още по-интересно да твори компютърни рисунки и ще продължава да се занимава с това. Подкрепят я преподавателката й по информатика Людмила Янева, мама Светла, татко Деян, батко Наско, които са много горди с нея.

второкласничка

Тонка Славкова
От Тонка Славкова юни 15, 2016 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама