Военнослужещи от рано се включиха в гасенето на пожара край Маджарово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2016 12:00

Военнослужещи от рано се включиха в гасенето на пожара край Маджарово

Акценти

  • Пожарът в община Маджарово се контролира и разрастването му е преустановено, съобщават от ОблА

Свързани публикации

От Министерството на отбраната (МО) съобщиха, че 53-ма военнослужещи със специализирана техника са се включили днес, 1 август 2016 г., в погасяването на големия пожар в района между селата Бориславци и Малки воден, Община Маджарово. Всички те са от военно формирование 52 740 – Хасково. Групата е на терен от 07.00 ч сутринта.

При необходимост, има готовност и днес в гасенето на огъня да се включи летателна техника от 24-та авиобаза Крумово. Хеликоптер Ми-17 снощи участва в гасенето на пожара, като за около три часа бяха изпълнени общо 28 захода за гасене, а върху огнищата на пожара бяха хвърлени 84 т вода, се казва в съобщението на МО.

Пожарът в община Маджарово се контролира и разрастването му е преустановено, а положението тази сутрин е спокойно, съобщава за медиите областният управител Станислав Дечев, който е и началник на Областния кризисен щаб и днес е на мястото на пожара. Огнищата са ограничени, но съществуват опасения, че през деня с покачването на температурите могат отново да възникнат запалвания.

В полицията вчера бе задържан свиленградчанин, който със сина си пекли патладжани и по непредпазливост предизвикали пожара. Мъжът е дал обяснения и е освободен.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2016 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама