Община Тополовград отпусна пари за маломерни паралелки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2016 12:10

Община Тополовград отпусна пари за маломерни паралелки

Акценти

  • Красимира Ятакчиева съобщи, че на тези училища ще бъдат отпуснати пари и през следващата учебна година.

Свързани публикации

Да се отпуснат 50 980 лева от бюджета на общината за училища, където има маломерни паралелки. Това решиха местните съветници на последната си сесия, на 29 юли.  Посочените суми директорите декларират, че ще им са необходими след прилагане план за оптимизацията на разходите на всяко едно училище. В него, в името на икономиите, се съкращават много социални придобивки на работещите там.

Според Добрин Парнаров  директорите на тези училища трябва да бъдат уволнени, защото не спазвали разпоредбите на Министерството на образованието и Колективния трудов договор. Той посочи, че в ОбА имало много служители, които не работели, даже ядели портокали през работно време. Те трябвало да се съкращават.

Пламен Минчев поиска съветниците да знаят за какво ще се разходват отпуснатите пари.

Със свое решение през април тази година ОбС разреши формирането на маломерни паралелки в училища по селата, с ангажимент за дофинансирането им при необходимост. Тази необходимост вече дойде.

От изказването на Красимира Ятакчиева, началник отдел в ОбА, стана ясно, че на тези училища ще бъдат отпуснати пари и през следващата учебна година.

В началото на сесията председателят Васил Сяров обяви, че в ОбС се е формирала нова група. Тя се нарича „БСП – За община Тополовград“ и неин председател е Добрин Парнаров. Другите двама членове се  Райчо Райчев и Петко Костов.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2016 12:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама