Военни се завърнаха от успешна мисия в Афганистан

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2019 16:21

Военни се завърнаха от успешна мисия в Афганистан

Акценти

  • Българските военни участваха в мисията на НАТО „Решителна подкрепа”.

Свързани публикации

Военнослужещи от Групата за комуникационно-информационна поддръжка (КИС) се завърнаха от успешна мисия в Афганистан. Те бяха посрещнати от заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, който им каза: Вие можете да се гордеете, че участвахте пълноценно в мисията на НАТО в Афганистан, с което допринесохте за обогатяването на натрупания опит и доразвиването на способностите по осигуряване на Комуникационно-информационната поддръжка, както на Националния модул, така и на Българската армия като цяло”.

Тържествената церемония се проведе във военно формирование 28 860Горна Малина.

„За един командир най-голямата награда е да посрещне своите подчинени след успешно приключване на мисията”, каза в словото си командирът на мобилната КИС полковник Димитър Хлебаров.

Българските военни участваха в мисията на НАТО „Решителна подкрепа”.

Основна задача на българските специалисти бе да осигурят мрежова, видео-телеконферентна и радио поддръжка на мрежите на комуникационно-информационната среда на НАТО в Щаба на мисията, както и да поддържат преносимата кабелна среда и централния „Service Desk” на НАТО.

За успешното приключване на мисията военнослужещите от модула бяха наградени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от командващия на Съвместното командване на силите. Наградите връчи генерал-майор Иван Лалов.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2019 16:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама