Военни се завърнаха от успешна мисия в Афганистан

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2019 16:21

Военни се завърнаха от успешна мисия в Афганистан

Акценти

  • Българските военни участваха в мисията на НАТО „Решителна подкрепа”.

Свързани публикации

Военнослужещи от Групата за комуникационно-информационна поддръжка (КИС) се завърнаха от успешна мисия в Афганистан. Те бяха посрещнати от заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, който им каза: Вие можете да се гордеете, че участвахте пълноценно в мисията на НАТО в Афганистан, с което допринесохте за обогатяването на натрупания опит и доразвиването на способностите по осигуряване на Комуникационно-информационната поддръжка, както на Националния модул, така и на Българската армия като цяло”.

Тържествената церемония се проведе във военно формирование 28 860Горна Малина.

„За един командир най-голямата награда е да посрещне своите подчинени след успешно приключване на мисията”, каза в словото си командирът на мобилната КИС полковник Димитър Хлебаров.

Българските военни участваха в мисията на НАТО „Решителна подкрепа”.

Основна задача на българските специалисти бе да осигурят мрежова, видео-телеконферентна и радио поддръжка на мрежите на комуникационно-информационната среда на НАТО в Щаба на мисията, както и да поддържат преносимата кабелна среда и централния „Service Desk” на НАТО.

За успешното приключване на мисията военнослужещите от модула бяха наградени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от командващия на Съвместното командване на силите. Наградите връчи генерал-майор Иван Лалов.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 6, 2019 16:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.