Владислава и Тихомир: „Заради любовта към животните, станахме вегетарианци“

8 минути
Владислава и Тихомир: „Заради любовта към животните, станахме вегетарианци“

Какво ви накара да участвате в благотворителната вечер за събиране на средства за бездомните животни?
Ние с брат ми от много години помагаме на бездомните животни, защото те са ни слабост. Искаме в Харманли да се случи нещо добро, да се създаде нещо за тях. Звучи много смело да си мечтаем за приют, защото знам, че изискванията са изключително много, но поне да се направи Спасителен център, в който животните ще могат да пребивават, докато намерят домове.
В Харманли съм виждал много животни като пътуващи скелети и после изчезват, което ме навява на мисълта, че нещо в общината не е както трябва.
Включихме се, защото подкрепяме шепата жени от Харманли, които са се наели с тази нелека задача.

Вие откога помагате на “Зоодоброволци”, от както е създадено дружеството ли?
Много преди това. Първо се запознах със Славина. Имам опит в тази дейност благодарение на наш приятел, с когото изграждаме приют в Козлодуй за 240 животни. Формално не сме членове на сдружението, но сме от основните спонсори на приюта. Имаме достатъчно опит и можем да им дадем някои насоки в работата им с бездомните животни.

Откъде е любовта ви към животните?
Когато осиновихме кучето Мими, нещата се пречупиха. Аз винаги съм обичала животните, но като им видя само очичките, изживявам това, което те чувстват.
Първата ни среща с Мими бе преди седем години пред входа на блока, в който живеех в Пловдив. Когато тръгвах с колата, кучето тичаше след нея. Когато се прибирах, разпознаваше звука от двигателя и ме посрещаше. А нощем спеше под колата ми. Един ден, когато бях на участие, ми позвъни разтревожена съседка, която ми съобщи, че срещу Мими е постъпила жалба и местните власти ще я откарат в приют.
Посред нощ се прибрах в Пловдив, а след като паркирах колата, кучето започна да скача по колата. Качих я, дадох й пържола и досега тя е до мен.
По този повод с брат ми се отказахме да ядем животни и станахме вегетарианци.

Песента за бездомното куче твоя ли е?
Тя е по мой текст, а музиката и аранжиментът са на брат ми.

Тихомир, Вас какво Ви свързва с животните?
Аз също ги обичам. Обичам кучета, котки и всякакви животни. Много пъти със сестра ми спасяваме котки пред блока и ги държим в музикалното студио, защото кучето Мима не ги обича. Гледаме ги, докато им намерим дом.
Последният случай беше, когато един сервитьор беше изхвърлил едно коте посред нощ. Аз го видях и го прибрах. Майка ми и баща ми също се занимават с такава дейност и постоянно прибират изхвърлени животни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.